Vehbi Koca’dan “His/tanbul”

Vehbi Koca’nın gözünden 7 tepeli İstanbul Londra’da sergileniyor. Yapılan açıklamada “8 Storey’s Gate, London SW1P 3AT” adresindeki 12 Star Gallery’de düzenlenecek sergi hafta içi 10-18 arasında görülebilecek.

Türkiye Turizm Ofisi’nin desteği ile düzenlenen sergide İstanbul’un deniz, kum ve güneşinin yanısıra çok kültürlülüğü ve İstanbul’daki yaşam biçiminin de aktarıldığı belirtildi.

AÇIK GAZETE: Bugünkü hallerimizi yarınlara taşıyor...

Vehbi Koca… Londra’da yaşayan cansız hayallerin “mütevazi” üstadı… Yanından hiç ayırmadığı fotoğraf makinesi ile Türkçe konuşan toplumun da bugünkü hallerini yarına taşımaya çalışıyor.

Koca 80’li yıllarda resim sanatı ile başladığı sanat serüveninde fotoğrafcılıkta karar kılmış. Bu büyülü sanatın pratiği kadar teoriğine de kafa yoruyor.

Sanatçı, “Hayatın dinamizmi içinde, ‘an’ benim için hep çok önemli oldu. ‘Anı’ kısa sürede dondurmak fikri ise bana her zaman inanılmaz bir coşku ve heyecan verdi. Olayları, insanları ve hayatın akışını belgelemek gibi bir zorunluluğumun olduğunu düşünürüm hep…” diyor.

Fotoğrafta alaylı olduğu kadar okullu da olan Koca, Westminster üniversitesi fotoğraf ve multi- media bölümü ve aynı okulun “master programı”nı da en iyi ikinci derece ile tamamladı. Halen Westminster Universitesi’nde doktora yapıyor.

Türkiye içinde ve dışında birçok solo ve karma sergiler açan sanatçının pek çok da ödülü bulunuyor. Koca, “Fotoğraf ortak dilimiz olsun” felsefesiyle RenkArt’ta ve “Vehbi koca fotoğraf atölyesi”nde fotoğrafın sırlarını anlatmayı sürdürüyor…

Sanatçı’nın çalışmaları için okurlarımızın www.vehbikoca.com’u ziyaret etmenizi öneririz.

829980cookie-checkVehbi Koca’dan “His/tanbul”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.