‘Vekiller tek bir belgeyle emekli oluyor’

Ufuk Uras, önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısının görüşmeleri sırasında verdiği değişiklik önergesiyle ilgili olarak kürsüden konuşurken milletvekillerine özel ve kamuoyunca bilinmeyen bir uygulamayı deşifre etti. ÖDP Genel Başkanı Uras, Meclis’e geldiğinde kendisine “Hocam, bir şirketten geçmiş tarihli bir belge getirin, sizi emekli edelim” denildiğini söyledi.


BU HAK VEKİLLERE TANINMIŞ


Uras, Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “Bana bu teklifi yapanlara ‘Ya, bu nasıl olur, çalışmadığım yerde kendimi nasıl gösteririm’ dedim. ‘Vekillere biz bu hakkı tanıdık” dediler. Uras, daha sonra milletvekillerine seslenerek, “Gelin özlük haklarımızı yurttaş haklarımızla ilişkilendirelim, gelin onlarla orantılandıralım. Dünyanın hiçbir yerinde hiç kimse kendi özlük hakkını, maaşını belirlemez. Bu keyfiliği bir yana bırakılım” çağrısında bulundu.


MEHTER MARŞI SİYASETİYLE OLMAZ


Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, yaptığı açıklamada, Çankaya’da, “Özgürlük mücadelesinin AKP’ye, laiklik mücadelesinin çetelere bırakılamayacağını” söylediğini belirtti. Uras, uzlaşma çağrıcılarının ‘mehter marşı siyasetini’ doğru bulmadığını da Gül’e ifade etmiş. (Birgün)

1057520cookie-check‘Vekiller tek bir belgeyle emekli oluyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.