Veli Küçük büyük konuştu

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen davanın 26’ncı duruşmasında, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün tarafından savunmasını yapacağı kürsüye çağrılan Veli Küçük’e yasal hakları hatırlatıldı.


Daha sonra savunmasına başlayan Veli Küçük, uzun zamandan beri planlı bir şekilde üzerine gelindiğini ve bu planın icra safhasına konulması sonucu gözaltına alındığını söyledi.


Küçük, gözaltına alınmadan bir gece önce rahatsızlığı nedeniyle geceyi hastanede geçirdiğini, ertesi gün de hastaneye gitmesi gerekirken emniyete götürülmesine itiraz dahi etmediğini anlattı.


Küçük, “Çünkü hayatım boyunca hiç hata yapmadım, yasaların dışına çıkmadım. ‘Veli Küçük korktu’ dememeleri için hastalığımı sakladım. Ancak devletin komplo kuracağını hiç düşünmemiştim” diye konuştu.


“Evinde arama yapılırken, cezaevi firarisi ya da PKK’lı militanlar aranıyormuş gibi evinin kuşatıldığını” ileri süren Küçük, bu görüntülerle polisin darbe yaptığının düşünülebileceğini savundu.


Gözaltına alındığını ilgili askeri birime bildirdiğini, ancak bunun “yardım isteniyormuş” şeklinde kamuoyuna yansıtıldığını dile getiren Küçük, kimseden yardım istemediğini, yardıma da ihtiyacı olmadığını belirtti.


Bu olayın kendisini topluma tanıtması açısından bir fırsat olduğunu dile getiren Küçük, “iddianamenin yüce Türk milletine karşı hazırlandığını” öne sürdü.


“İddianamede ‘terör örgütü’ deyiminin, Türk’ün Kabe’si olan Ergenekon ile birlikte kullanıldığını” ifade eden Küçük, “İki kelimeyi birlikte kullanmasının kendisinin ayıbı olmadığını, bu yüzden de yüce Türk milletinden özür dilediğini” söyledi.


Küçük, “iddianame ile Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin yargılanmak istendiğini, rejimin, dinin değiştirilmek istendiğini” savundu.


Duruşma, Veli Küçük’ün savunmasıyla devam ediyor.

1071110cookie-checkVeli Küçük büyük konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.