Venezuela, Kolombiya köprülerini yıktı

Kolombiya Savunma Bakanı Gabriel Silva, gazetecilere yaptığı açıklamada, Venezuela ordusu üniforması giymiş kişilerin dün kamyonlarla sınırın Venezuela tarafına geldiklerini ve iki ülke arasında bağlantı kuran küçük yaya köprülerine dinamit yerleştirdiklerini, daha sonra havaya uçurduklarını söyledi.

Bu olayı saldırganlık ve uluslararası hukukun ihlali olarak yorumlayan Silva, konuyu Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) ve Birleşmiş Milletler’e götüreceklerini kaydetti.

Venezuela ordusundan General Eusebio Aguero ise, askerlere köprülerin uçurulması talimatını kendisinin verdiğini, bu köprülerin izinsiz olarak inşa edildiğini ve yasa dışı faaliyetler için kullanıldığını söyledi.

Aguero, köprülerin paramilis güçlerce, akaryakıt ve uyuşturucu kaçakçılarınca kullanıldığını, dolayısıyla bu köprülerin herhangi bir uluslararası anlaşma çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD’nin Venezuela-Kolombiya savaşını kışkırtabileceğini belirtmiş, ordu komutanlarından olası bir savaş için her zaman hazır durumda olmalarını istemişti.

Chavez, Bogota ile Washington arasında imzalanan askeri işbirliği anlaşmasıyla, Kolombiya’nın Amerikan güçleri için ülkesinde daha fazla üs olanakları sağlamasının, bölgesel istikrarı tehdit ettiğini savunuyor.

Washington yönetimi, Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe’yi, Chavez ve Kolombiya ile sınırı olan Ekvador’un Devlet Başkanı Rafael Correa gibi diğer sosyalist liderlere karşı tampon olarak görüyor.

1224430cookie-checkVenezuela, Kolombiya köprülerini yıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.