“Venezuela yapıyor, Türkiye yapamıyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda İsrail’le ilgili konuştu.

İsraill’in Gazze’ye yönelik saldırıları”na ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, Gazze konusunda hükümetin ikiyüzlü bir politika izlediğini öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de bağırıp çağırıyor, ‘Gazze’de şu oldu’, ‘Filistin’de şu oldu’ vesaire, o zaman gereğini yap. Şimdi vatandaşın tepkisini ben anlarım. Vatandaşım cuma namazından çıkar, İsrail’i protesto eder. Gazze’de olan olaylar nedeniyle, Filistin’de olan olaylar nedeniyle İsrail’i protesto eder, ben bunu anlarım. CHP Gençlik Kolları çıkar, İsrail’i protesto etmek amacıyla sokaklara çıkar, Filistin’deki olayları yine halka duyurmak için. Başka bir partinin gençlik kolları yine çıkar. Şimdi bunları halk yapar, ama hükümet konuşmaz, hükümet icraat organıdır, icraat yapar. Şimdi siz İsrail’le ilişkilerinizi bozmak istiyor musunuz? Gereğini yapmak istiyorsanız yolu çok basit, Kürecik’teki radar istasyonunu bir kapatırsınız. Oradaki istasyondan düzenli olarak İsrail’e bilgi gidiyor, bunu bilmeyen yok. Kapatın diyoruz, NATO’nun diyorlar, oysa NATO’nun değil. Herkes biliyor. Ticari ilişkiler; Erdoğan’ın çocukları habire İsrail’le ticari ilişkilerini geliştiriyorlar. Niye kesmiyorsunuz, kesmiyorlar. Askeri ilişkiler; kesiyor mu, kesmiyor, ne yapıyor sadece konuşuyor. Halkı kandırmak için. Halkın bu gerçekleri bilmesi lazım.”

CHP milletvekillerinin Filistin’e gitmek için başvuru yaptığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Mısır Büyükelçiliği’ne bu başvuruyu yaptılar. ‘Biz Mısır üzerinden Gazze’ye gitmek istiyoruz’ dediler. ‘Gazze’deki olayları yerinde görmek istiyoruz’ dediler. Eğer, yardımsa biz Gazze’ye yardım da götürmeye hazırız. Biz İsrail’le ilişkilerimizi, Gazze olayları devam ettiği sürece askıya almak zorundayız. Venezuela yapıyor da Türkiye neden yapmıyor? Kişisel çıkarları var. Kişisel çıkarlar üzerine inşa ediyorlar” diye konuştu.

1424880cookie-check“Venezuela yapıyor, Türkiye yapamıyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.