Verheugen ve Prodi’den Açıklama

Günter Verheugen, tavsiye kararında “müzakerelerin ucunun açık” olduğunun belirtilmesinin üyelik hedefinden uzaklaşılması anlamına gelmediğini söyledi.


Verheugen, kriterlerin yasal düzeyde yeterli görüldüğünü ancak başta insan hakları olmak üzere uygulamanın henüz istenen düzeyde olmadığını kaydetti.


Komisyon Başkanı Romano Prodi de, Kopenhag Zirvesi’nde kendilerine verilen görevi yerine getirdiklerini adil, objektif ve açık bir rapor hazırladıklarını vurguladı.


Parlamento’da gruplar adına da konuşma yapıldı. Avrupa Parlamentosu Hıristiyan Demokrat Grup Başkanı Hans Gert Poettering ise üyelik dışında özel ortaklığın da dikkate alınması gerektiğini söyledi.


Sosyalist Grup adına konuşan Schltz ise, Türkiye’yi içine alan bir Avrupa’nın barışa ve esenliğe ulaşmasının çok daha kolay olacağını belirtti.


Liberal Grup adına konuşan Watson ve Yeşiller Grubu Eş Başkanı Daniel Bendit de, Türkiye’yle müzakerelere başlanılmasını desteklediklerini ve Erdoğan hükümetinin son 2 yılda yaptıklarının Türkiye’nin 40 yılda gerçekleştirdiklerinden fazla olduğunu söyledi.

676150cookie-checkVerheugen ve Prodi’den Açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.