Veterinerler tazminat ödeyecek

Trabzon 1. Sulh Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davalı veterinerler Refik Meral ile Arslan Korkmaz katıldı. Kısırlaştırma ameliyatı sonrası ölen kedinin sahibi davacı Gülay Tahmaz ise duruşmaya gelmedi.

Veterinerler Meral ile Korkmaz, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini, kedinin ölümüne ilişkin hazırlanan otopsi ve bilirkişi raporlarında kendilerine yönelik kusur bulunmadığını ifade ederek, istenilen maddi tazminatın ise yaptıkları hizmet karşılığında aldıkları para olduğunu söyledi.

Davalılar, bu nedenlerle davanın reddini talep etti.

Kararını açıklayarak davayı kısmen kabul eden mahkeme, davalılardan 1600 lira manevi, muayene ücreti olan 200 lira da maddi olmak üzere 1800 liralık tazminatın alınarak, davacı Tahmaz’a verilmesini kararlaştırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Davacı Gülay Tahmaz, yaklaşık 3 yıl önce sokakta bulduğu dişi kediyi 1.5 yıl baktıktan sonra kısırlaştırmak için veterinerler Refik Meral ile Arslan Korkmaz’a başvurmuştu. Bu kişilerce 200 lira muayene ücreti alındıktan sonra kısırlaştırma ameliyatı yapılan kedi ölmüştü.

Kedi sahibi Tahmaz da kedisinin ölümünden sorumlu tuttuğu 2 veteriner hakkında 2008 yılında 5 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açmıştı.

1075170cookie-checkVeterinerler tazminat ödeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.