‘Vicdan testi’ ve Hollanda’ca geliyor

Hollanda Adalet Bakanlığı Sözcüsü tarafından basına yapılan açıklamada, ülkeye gelmek isteyen yabancılara zorunlu evlilikler ve aile içi şiddet konusunda soruların yöneltileceği ifade edildi.

Bu sorulara verilecek yanıtlar söz konusu kişilerin ülkeye giriş yapıp yapmayacağını belirlerken, daha sonra vatandaşlığa başvuru sırasında da göz önünde bulundurulacak. Soru katalogunda ayrıca, gelecek olan yabancılara ülkenin tarihi ve politikası hakkında da yöneltilecek sorulara da yer verilecek.

Ülkeye gelmek için başvuracak ve teste tabi tutulacak adaylardan 350 Euro alınacak. Hollanda hükümeti tarafından hazırlanacak sınav hazırlık materyalleri de konsolosluklarda 65 Euro karşılığında verilecek.
       
Hollanda’da yabancılara sokakta Hollandaca konuşma zorunluluğu getirilmesi gündemde. Yabancılardan Sorumlu Bakan Rita Verdonk, kamuya açık yerlerde Hollandaca konuşmasının zorunlu hale getirilmesini planlıyor. Bakan, pek çok Hollandalı’nın sokakta yabancı dilde konuşulduğunu duyduğunda rahatsız olduğunu ileri sürerek, sokakta Hollandaca konuşmanın Hollanda’nın değerleri arasında bulunduğunu vurguladı.

Bakan, ayrıca yabancıların kendilerinden ne beklendiğini bilmediklerini söyleyerek, uzmanlarla birlikte Hollanda’nın değerleri konusunda bir ‘davranış testi’ hazırladıklarını açıkladı.

1122760cookie-check‘Vicdan testi’ ve Hollanda’ca geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.