Vicdani redçi’ye 1 yıl 8 ay hapis

Tekirdağ 8’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda askerlik görevini yaptığı sırada 10 yıl önce firar eden ve daha sonra ‘emre itaatsizlik’ suçundan yargılandığı askeri mahkemeden tahliye edilerek birliğine gönderilen Halil Savda, askeri elbise giyme ve tıraş olma emrine uymadığı için bir kez daha yargılandığı davada 1 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı.


‘Vicdani redçi’ Saka’ya destek vermek için İstanbul’dan gelen ve parkta bekleyerek gitar çalan grup ile buraya gelen ülkücü grup arasında gerginlik yaşandı.


Tekirdağ 8’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda askerlik görevini yaptığı sırada 10 yıl önce firar eden ve daha sonra ‘emre itaatsizlik’ suçundan askeri mahkeme tarafından 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ‘vicdani retçi’ Halil Savda, hakkındaki kararın Askeri Yargıtay’da bozulması üzerine yeniden yargılandığı mahkemede 25 Ocak tarihinde tahliye edildi. Jandarma ekipleri tarafından Tekirdağ’daki birliğine teslim edilen Halil Sevda, bölük komutanının askeri elbise giymesi ve tıraş olması konusundaki emirlerine uymadı. Bunun üzerine Halil Savda hakkında ‘emre itaatsizlik’ suçundan Çorlu 5’inci Kolordu Kumutanlığı Askeri Mahkemesi’nde bir dava daha açıldı. Tutuklu sanık Savda, bugün çıktığı hakim karşısında son savunmasını yaptı. Sanık Savda savunmasında, “Vicdani redçi inancımı tekrarlıyorum” dedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki delil durumuna göre sanık Halil Savda’nın 1 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmasını karalaştırıldı.


GERGİNLİK ÇIKTI


Bu sırada Halil Savda’ya destek vermek için gelen ve davanın görüldüğü askeri mahkemenin karşısındaki Çorlu Gaziler Parkı’nda bekleyen 40 kişilik grup yanlarında getirdikleri davullara vurarak slogan attı. Çorlu Kaymakamlığı görevlileri de Halil Savda’yı desteklemek için gelen gruba simit ve çay ikramında bulundu. Grubun ‘Kimsenin askeri olmayacağız’ diye slogan atarak pankart açmaları üzerine gruba müdahale eden Çorlu Gaziler Derneği Başkanı Ziya Tunalı grubun parktan dışarı çıkmasını istedi. Olay yerine gelen ülkücü grubun da tartışmaya katılmasıyla birlikte iki grup arasında arbede yaşandı. Çelik kuvvet ve polis köpekleri 2 grup arasında çıkan arbedeye müdahale etti. Polisler, ‘Yaşasın ülkücüler’ diye slogan atan grubu kontrol altında tutarken, Halil Savda’yı destekleyen gruptakiler geldikleri otobüsle ilçeden ayrıldı.


Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)

1040250cookie-checkVicdani redçi’ye 1 yıl 8 ay hapis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.