Vicdani retçi Mehmet açlık grevini bitirdi

Tutuklu bulunduğu Sivas Askeri Cezaevi’nde kendisine uygulanan kötü muamele ve diğer
tutuklulardan farklı uygulanan koşulları protesto etmek ve aynı haklara sahip olmakiçin 25 Mayıs günü açlık grevine başlayan vicdani retçi Mehmet Tarhan, grevin 28. gününde eylemini sona erdirdi.


Avukatı Suna Coşkun aracılığıyla, taleplerinin karşılanması halinde açlık grevini bırakacağını açıklamış olan Mehmet Tarhan ile cezaevi idaresi ve savcılık nezdinde görüşmeler bir süredir devam ediyordu.


9 Haziran’daki tahliyesinin ardından, tekrar askeri birliğe oradan da tekrar Sivas Askeri Cezaevi’ni getirilen Tarhan’ın, cezaevi içinde istediği koşullar sağlandı. Tarhan’ın diğer talebi olan sivil bir hastanede kontrolden geçirilmesi konusuysa, Sivas Tabipler Odası’ndan iki hekimin Askeri Hastanede Mehmet Tarhan ile görüşmelerinin sağlanması ile giderildi.


Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Mehmet Tarhan, bugün itibariyle kontrolden geçirildi ve tedavisine başlandı. Bir dahaki duruşma tarihi 12 Temmuz Salı günü olarak açıklanan Tarhan’ın daha önce yargfılanıp tahliye olduğu davayla aynı neden olan, “emre itaatsizlikte ısrar” maddesinden yargılanması bekleniyor.

1022280cookie-checkVicdani retçi Mehmet açlık grevini bitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.