Vicdani retçi Mehmet’e destek eylemi

Cezaevinde uğradığı haksız ve ayrımcı kötü muameleyi protesto etmek için başladığı açlık grevinde 25. gününe giren vicdani retçiye, Türkiye içinden ve dışından çeşitli eylemler ve açıklamalarla destek sürüyor.


Sivas Askeri Cezaevi’nde tutukluğu devam eden vicdani retçi Mehmet Tarhan, 9 Haziran’daki duruşmadan tahliye olmasına rağmen aynı suçlamayla ikinci kez yargılanıyor.


Vicdani retçi Mehmet Tarhan’ı ısrarla emre itaat ettirmeye çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, 10 metrelik “Vicdani Retçi Mehmet Tarhan Derhal Serbest Bırakılsın” pankartıyla seslenen anti militaristler, Kadıköy Postanesi’nden Mehmet’e mektup ve kart göndererek yalnız olmadığını söylediler.


DESTEK MESAJLARI


Mehmet’in yalnız olmadığını söyleyen eylemciler, 10 metre uzunluğunda “Vicdani Retçi Mehmet Tarhan Derhal Serbest Bırakılsın” pankartı açtılar. Posta pulu yerinde kırık tüfek çizimi ve “Savaşın İnsan Kaynaklarını Kurutun” yazan 1,5×1 metrelik sembolik bir mektup zarfı da taşıyan anti militaristler ayrıca “Askere Gitme” yazılı bir başka pankart ve dövizler açtılar.


Beşiktaş’tan vapurla Kadıköy’e geçen ve iskele önünde toplanarak; “Reddet Diren Hayır De, Askere Gitme”, “Öldürmeyeceğiz! Ölmeyeceğiz! Kimsenin Askeri Olmayacağız!”, “Erkeklerin de Orduların da Kadın Bedeni İşgaline Son”, “Çürük Değil Eşcinsel! Askere de Gitmeyeceğiz”, “Ordusuz Dünya, Sınırsız Hayat” sloganları atan grup, Postane önünde de bir basın açıklaması yaptı.


Açıklamada, Mehmet Tarhan’ın rettini açıkladığı günden bu yana hiçbir şekilde kaçmadığı, gizlenmediği aktif olarak anti militarist çabasına devam ettiği belirtildi.


ASKER KAÇAĞI DEĞİL, RETÇİ


İzmir’de tutuklandığı andan itibaren de ret tavrını açıkça sürdüren Mehmet Tarhan’ın eşcinsel olmasından dolayı sunulan çürük raporunu “militarist düzenin kendi çürüklüğü” olarak gördüğü de belirtildi.


Cezaevi yönetimi tarafından gördüğü kötü ve baskıcı muameleye ve bundan dolayı başladığı açlık grevine de dikkat çekilen açıklamada, Tarhan’ın içine düşürüldüğü Şube-Cezaevi-Mahkeme döngüsünün “bir kişinin aynı suçtan birden çok ceza alamayacağı” belirtilen BM Sözleşmesi’ne aykırı olduğu da ifade edildi.


Mehmet Tarhan’ın içerde tutulduğu süre boyunca diğer mahkumlarla eşit haklara sahip olması ve açlık grevinin bu sayede bitirilmesini istediklerini belirten grup, açıklamanın sonunda “saçmalamayın Mehmet’i bırakın” dedi.


 

1022170cookie-checkVicdani retçi Mehmet’e destek eylemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.