Virüs 56 hastanede bölüm kapattırdı

Uzmanların haftada 100 bin kişinin kaptığını tahmin ettiği norovirüs yüzünden bir hastanenin ameliyathanelerinin kapatıldığı, sadece acil ameliyatların yapıldığı, ülkede birçok hastanenin de mecbur kalmadıkça hasta kabul etmediği bildirildi.


 Manchester hastanesinin 15, Royal Oldham hastanesinin 11 bölümünün kapatıldığı, Worcestershire hastanesinin 9 Ocağa kadar acil ameliyatlar dışında ameliyat yapılmayacağını ilan ettiği, Bristol ve Bedford hastanelerinin ise vatandaşlara mecbur kalmadıkça hastaneye gelmemelerini tavsiye ettiği belirtildi.  


Hastalık belirtilerinin tamamen kaybolmaması halinde hastaların evden çıkmamaları yolundaki tavsiyelerini yineleyen Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise aksi takdirde virüsün yayılmasının önlenemeyeceğini vurguladı.


Son beş yıldır İngiltere’de zaman zaman etkili olan norovirüsün ilk kez bu kadar çok kişiyi etkilediğine dikkati çeken uzmanlar, etkilenen insan sayısının göründüğünden yüksek olduğunu, pek çok kişinin hastanelere başvurmadığı için kayıtlara girmediğini bildirdi.
 Norovirüs, hastalarda aniden başlayan kusma ve ishalle kendini gösteriyor. Bazı hastalarda yüksek ateş ile eklem ve baş ağrıları da görülüyor. Uzmanlar, hastalık boyunca bol sıvı tüketilmesi, parasetamol kullanılması ve 48 saat yatak istirahati tavsiyelerinde bulunuyor.

808560cookie-checkVirüs 56 hastanede bölüm kapattırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.