Virtüözler hasta çocuklar yararına buluştu

Bütün geliri Great Ormond Street Hastanesi’nde tedavi gören ağır hasta çocuklar yararına kullanılmak üzere hastanenin Çocuklar Vakfı’na bağışlanan klasik müzik konseri 8 Aralık Cumartesi akşamı, Stoke Newington Church Street üzerindeki St. Mary’s Church’de gerçekleşti.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde virtüözlük yolunda çok önemli yarışmalarda ödüller elde eden dört genç müzisyenle birlikte sahne alan iki usta müzisyen klasik müzik repertuarının seçkin eserlerinden örnekler sundu.

Bu özel gecenin organizasyonunu üstlenen genç kemancı Ezo Sarıcı’nın, konsere katkı sunanlara teşekkür mahiyetindeki açılış konuşmasıyla başlayan konser Ezo’nun viyolonselci Joe Pritchard ile birlikte sundukları Gliere’ın “8 pieces for Violin and Cello” ve Handel-Halvorsen’a ait “Passacaglia”nın yorumu ile başladı.

Piano’daki üstün teknik hakimiyetiyle uluslararası alanda bir çok ödüle sahip piyanist Thomas Kelly’nin katılımıyla oluşan piyano üçlüsüyle Rachmaninoff’un “Piano Trio No.1”  adlı eseri müzikseverlerce uzun süre alkışlandı.

Verilen kısa bir aranın ardından Great Ormond Street Hastanesi, Kurumsal Ortaklıklar Departmanı’nda sorumlu Ahmed Alnaama’nın hastane çalışmalarının ulaştığı seviye ve yeni gelişmeleri açıklayan konuşması ardından piyanist Thomas Kelly’nin Tchaikovsky/Feinberg’in zorlu eseri “Scherzo from Symphony No.6”i yorumladı.

Yeniden sahne alan kemanda Ezo Sarıcı, viyolonselde Joe Pritchard ve piyanist Thomas Kelly’den oluşan üçlü, bir çok film, televizyon dizisi ve radyo programından da hatırlarda kalan Schubert’s derin ve duygulu eseri “Notturno”yu performe etti.

John Williams, Fazıl Say, Bjork, Stevie Wonder, Bobby McFerrin ve Anoushka Shankar  gibi sanatçılarla sayısız konser, albüm ve orkestral çalışmada solo enstrümantalist olarak yer alan Max Baillie ve Matt Sharp’la birlikte viyola, piyano ve flütteki ödülleriyle çalışmalarını sürdüren Inis Oírr Asano’nun viyolasıyla katılıyla oluşan oda orkestasının sundukları Glinka-“Grand Sextet” uzun süre ayakta alkışlandı.

1852’de kurulduğunda İngiltere’de sadece çocukların tedavisine adanan ilk hastane olup, bugün çocuk sağlığı konusunda dünyanın en önemli beş merkezinden biri haline gelen

Great Ormond Street Hastanesi’ne her yıl ortalama 25,000 pound’luk katkı sunmayı hedefleyen Tas Restaurant’ın sponsorluğuyla gerçekleşen konserde 1600 pound gelir elde edildi.

Fotograflar: Yücel Erkan

2253790cookie-checkVirtüözler hasta çocuklar yararına buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.