Viyana’da üçüncü Türk kuşatması mı?

Almanya’nın önemli yazarları arasında gösterilen sanatçı Feridun Zaimoğlu, 1964’te Bolu’da doğdu ve 30 yıldan fazla bir süredir Almanda yaşıyor.

Sanat ve tıp eğitimi alan sanatçı kitaplarında ikinci, üçüncü kuşak göçmenleri anlatıyor. Feridun Zaimoğlu Almanya’da yazarlar arasında en kendine özgü olanı olarak kabul ediliyor. 2002 yılında Hebbel Ödülü ve 2003 yılında Klagenfurt’taki Bachman Yarışmasında Jüri Ödülü’nü aldı.

Viyana Sergi Salonu Direktörü Gerald Matt, “Kanak Attak” sergisiyle Türkiye’nin AB’ye girişi üzerinde yürütülen sert tartışmalara, politik ve toplumsal soruların cevaplanmasına bir katkı yapılmak istendiğini belirtti.

Halka açık bir alanda  yapılan bu serginin coşku yaratması ve ilgi çekmesi amaçlandığı açıklandı. Hedef, ‘Türkiye’nin AB’ye girişi üzerine yapılan, daha çok ekonomik veriler, insan hakları ve dini konularda yürütülen görece soyut  tartışmanın günlük hayatın diliyle yapılabileceğini göstermek’ olarak saptandı.

 “Kanak Attak’ın yüzlerce Türk bayrağıyla halen Viyana’da yaşamakta olan ve genelde unuttulmuş 50 bin Türk’e dikkatleri çekmek ve Viyana’da günlük hayatın şekillenmesinde katkıları olan bu topluluğun “görünmezliğini” işaret etmeye çalıştığı” yorumu yapılıyor. 

Bu çalışmayla birlikte konunun çeşitli yönlerinin tartışılacağı tartışma toplantıları düzenlenecek. Ayrıca Feridun Zaimoğlu Mart ayı içerisinde bir okuma gününe de katılacak. 

YAZARIN YORUMU: Yazdığı “sert” yazılar Türk göçmenlerin bilinçlenmesinde önemli bir katkı sağlayan Zaimoğlu, kendini “milliyetçilik, ırkçılık karşıtı ve etnolojik atıflardan beslenen her türlü kimlik politikasını reddeden bir biraradalık” diye tanımlayan “Kanak Attak”ın kurucusu ve “ruhani” lideri olarak biliniyor.  

1100590cookie-checkViyana’da üçüncü Türk kuşatması mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.