‘Vize engeli radikallere yaradı’

İngiltere, İslam karşıtı söylem ve tutumuyla tanınan Hollandalı parlamenter, Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’e, ‘toplumsal uyum ve kamu güvenliğini tehlikeye düşüreceği’ gerekçesiyle, ülkeye giriş izni vermedi. Milletvekili 12 Şubat günü planladığı gibi Heathrow Havalimanı’na geldi ve vizesiz olduğu için ülkesine geri gönderildi…. 

Independent’ın ön sayfasında ”İfade özgürlüğü bir şehit mi verdi; yoksa Geert Wilders kamu düzenine tehdit mi?” başlığını kullandı.

Bu sabahki baş makalesini aynı konuya ayırarak yasak kararını eleştirmesine karşın gazete, Geert Wilders’in İslam karşıtı görüşlerini tiksindirici bulduğunu yazdı.

İndependent, “İngiltere’ye girmesi sessiz sedasız kabul edilseydi, dikkatleri hiç bu kadar üzerine çekmeyecekti” diyerek yasak kararının sonuçta Hollandalı ırkçı milletvekinin işine yaradığını öne sürdü.

Independent, bu olayın Müslümanlar cephesinde aşırı uçtakilere de yem sağladığını belirterek ‘Ne kadar iyi niyetle alınmış olursa olsun. Bu tartışmada tek kazanan taraf radikaller oldu” yorumunu yaptı.

FOTOĞRAF: Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders

1187990cookie-check‘Vize engeli radikallere yaradı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.