Vodafone kazıklandı mı?

Şirketin risk aldığını düşünen The Independent’ın değerlendirmesi şöyle;


“Vodafone’un, petrol zengini rakiplerini geride bırakarak elde ettiği sürpriz zafer, şirketin pahalı bir alışveriş yaptığı kaygılarını körükledi. Telsim’e yapacağı yaklaşık bir milyar dolarlık yatırım nedeniyle, Vodafone’un kısa vadede gelir kaybına uğrayacağı haberleri de buna eklenince, yatırımcılar huzursuz oldu. Financial Times 100 endeksinde dün en ciddi düşüş Vodafone hisselerinde görüldü.”


Yatırımcıya, sahip oldukları Vodafone hisselerini elden çıkarmalarını öneren bir telekomünikasyon uzmanının görüşlerine de yer veren The Independent, İngiliz telekomünikasyon devinin savunmasını ise şu satırlarla aktardı:


“Şirket yönetimi, kısa vadeli hisse hareketlerini önemsemiyor ve Türkiye’nin Avrupa pazarında büyüme potansiyeline sahip sayılı ülkelerden biri olduğunu vurguluyor. Bu hedefe varmak için ise, Türkiye cep telefonu pazarının 27 milyon kullanıcı ile lideri olan Türkcell ile rekabet etmek zorunda. Vodafone bu noktada, İspanya ve Macaristan’daki yatırımlarını örnek veriyor ve şirketin rakiplerinden müşteri çekme kabiliyetine dikkat çekiyor.”


The Independent, Vodafone’un cep telefonu pazarının yavaş büyüdüğü Batı Avrupa dışına yönelmeye başladığını da hatırlatttı ve Türkiye’nin, şirketin dördüncü büyük pazarı olacağını öne sürdü.


The Daily Telegraph ise Vodafone’un Telsim’i satın almakla doğru bir adım attığı kanısında. Japonya’daki satışlarının gerilemesi ile, bir ay önce şirket hisselerinde yüzde 11’lik bir gerileme olduğunu, bunun da haklı olarak yatırımcıyı tedirgin ettiğini hatırlatan gazete, Vodafone’un risk aldığını kabul vurgulayarak şirketin Türkiye pazarına girmesini desteklediğini belirtti.


The Daily Telegraph şöyle yorumladı:


“Vodafone, yeni pazarlara açılmayı bırakıp, gelirini hissedarlarına dağıtması gerektiği görüşünü açıkça reddetti. Şirketin mantığında bir hata yok. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 72 milyonluk nüfusuyla Türkiye, on yıl içinde Avrupa’nın en kalabalık ülkesi olacak. Bu nüfusun sadece yarısının cep telefonuna sahip olduğu düşünüldüğünde, büyüme potansiyeli açıkça görülüyor.”

1027010cookie-checkVodafone kazıklandı mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.