‘Vortex Sosyal Merkezi koruyalım!’

6 Ocak 2007 tarihinde binayı işgal eden çevre sakinleri  ve yerel aktivistlerden oluşan bir grup, binanın bölge için tarihi önemi olduğunu ve yıkılmasına karşı işgal ettiklerini açıkladı.


Türkiyeli bazı grup ve sanatçıların da desteklediği işgalci grup, binanın sahibi Richard Midda’nın, binayı yıktırarak, Starbucks için yer açılması için görüşmelere başladığını belirtiyorlar.


Doğu Londra’da daha önce de benzer bir eylem yapılmış ve Hackney Belediyesi’nin Dalston Lane üzerinde bulunan 185 yıllık bu tarihi binayı yıkma kararına karşı bina aktivistler tarafından bir süre işgal edilmişti. 4-14 Dalston Lane üzerinde bulunan bina bir süre işgal altında kalmış ancak daha sonra mahkeme kararıyla polis tarafından boşaltılmıştı. 


İşgalciler, “amacımız bölgenin  tarihi yapısından ve kültüründen uzaklaştırılıp, büyük inşaat firmalarına ve çok uluslu şirketlere peşkeş çekilmesine engel olmak ve bölgenin geleceğiyle ilgili konularda, yerel halka danışılmadan karar verilmesine engel olmak amacıyla böyle bir eylem yapıyoruz” diyerek, “Stoke Newington bölgesi Londra’nın çok kültürlülüğünü ve direngen tarihini temsil ediyor” şeklinde görüş belirtiyor.


İşgalci grup, açıklamasında şöyle denildi:


“Church Street’in bir toplumsal kaynaşma noktasından büyük bir iş merkezine doğru yozlaşmasına engel olmak istiyoruz. Toplum için varlığı teminat altına alınmış bir kültür merkezine ihtiyacımız var ve sizleri, bizim olan bu sosyal merkeze sahip çıkmaya davet ediyoruz. Toplumsal merkezler insanların bir araya gelmesine, yaratılmasına, kaynaşmasına birer araçtır. Vortex bir sosyal-kültür merkezi olarak varlığını devam ettirmeli. Sinema geceleri, fotoğraf sergileri, ebeveyn ve çocuk grupları, dinletiler ve çeşitli alanlarda sanat çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz.”

799510cookie-check‘Vortex Sosyal Merkezi koruyalım!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.