VPN engellemeleri nasıl aşılır?

BTK, operatörlere gönderdiği bir talimatla VPN servislerinin engellenmesini istedi. Peki, VPN engellemeleri nasıl aşılır?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), operatörlere gönderdiği bir talimatla VPN servislerinin engellenmesini istediği ortaya çıktı. VPN’ler ve TOR’un giriş noktaları, IP adresleri ve kullandıkları bağlantı noktaları bilindiğinden istenirse engellenebilir.

Ancak bu tip bir engellemeyi aşmak üzere yapılabilecek birkaç şey var:

1- Kolay yol:

İktidarın henüz keşfetmediği bir VPN servisi bulmak.

2- Az kolay yol:

TOR’un köprü ayarlarını yapmak.

İlk metod için tek ihtiyacınız Google.

İkinci metodla devam ediyorum:

Öncelikle https://bridges.torproject.org/bridges adresine robot olmadığınızı kanıtlmak sureti ile birkaç tor köprüsü adresi edinin. Ardından bu edindiğiniz adresleri Android’de ORBOT’da ayarlarda yer alan bridges kısmında ”Use Bridges” seçeneğini işaretleyip Bridges kısmına aldığınız adresleri girin.

PC’de Tor Browser açıldığında (Tor Browser’ı daha önce kullandığınız ve ayarladığınızı varsayarak) önce yeşil soğan ikonuna ardından açılan menüde “Tor Network Settings’e (Tor Ağ Ayarları) tıklayın.

Açılan pencerede Servis sağlayıcım Tor’a bağlantıları blokluyoru seçtikten sonra ister “sağlanan köprülerle” seçeneğini kullanarak istersenizhttps://bridges.torproject.org/bridges‘dehttps://bridges.torproject.org/bridges‘den aldığınız köprü adresleri ile Tor Browser’ı rahatça kullanabilirsiniz. Kullandığınız köprünün engellenmesi halinde yeni bir köprü adresi edinip bunu ayarlamanız yeterli olacaktır. EVRENSEL / İ. Gökhan BAYRAM

2025380cookie-checkVPN engellemeleri nasıl aşılır?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.