Which: Türkiye turizmde çok hesaplı

Türkiye turizmde bu yıl hedef ülke olarak seçtiği İngiltere’de tüketiciyi karşılaştırmalı fiyat ucuzluğu ile çekecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da bu yıl yapılacak tanıtım için bütçeyi yükselttiği İngiltere’de kullanılacak en en etkili aracın fiyat olacağı belirtildi.

Holiday Wich’in yaptığı araştırmaya göre İngiliz turistler için Türkiye, İtalya ve Fransa’dan başka İspanya ve Yunanistan’dan bile çok daha ucuz.

21 ülkeyi kapsayan araştırma

Holiday Which’in 2004 yılı başında 21 Avrupa ülkesinde yaptığı İngiliz turistlerin gittikleri ülkelerde satın aldıkları mal ve hizmetlerin fiyatlarını karşılaştıran araştırmasının sonuçlarını göre Türkiye  İngiliz turistler için en ucuz ülkelerin ilk sırasında yer alıyor. İngilizler için ucuzlukta Türkiye’yi, Malta ve Çek Cumhuriyeti izliyor.

Araştırma İngiliz turistlerin gittikleri ülkelerde; otel dışında iki kişilik akşam yemeği, bir şişe şarap, bir şişe su, 200 ml Nivea güneş kremi, 1 Kutu Coca-Cola, 1.5 litre Evian Su, büyük boy Pringles ve 24’lük Kodak film ile 10 adet posta kartı ve pulundan oluşan bir sepet mal ve hizmetin her ülkedeki bedeli üzerinden yapılıyor.

Barut: İspanya ve Yunanistan asılıyor ama bizim kadar şansları yok

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Ahmet Barut, Holiday Wich’in bu araştırma sonuçlarını İngiltere’ye yönelik tanıtımlarda kullanacakların söyledi.

TÜROB Başkanı Ahmet barut İngiltere pazarı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“ Rakiplerimizden Yunanistan ve İspanya, İngiltere pazarından bir süreden kan kaybediyor.

Nitekim bu kan kaybını önleyebilmek amacıyla Yunanistan’ın WTM Fuarı’na ana sponsor olmuştu. İspanya’nın da gözle görülür biçimde WTM’ye ağırlık koymaya çalıştığı dikkat çekti.

“Holiday Wich araştırmasını kullanacağız”

Ama Türkiye’nin Euro bölgesi olarak tanımlanan ülkeler arasında olmaması fiyat bakımından bize büyük bir avantaj sağlıyor. Fiyat avantajı hem tüketici hem de tur operatörleri nezdinde bizim tercih edilmemizi sağlıyor. Biz de İngilizlerin çok itibar ettiği Holiday Wich’in 21 ülkede yaptığı karşılaştırmalı fiyat araştırma sonuçlarını fuar sırasında basına dağıtarak araştırmada Türkiye lehine olan açık farkı gösterdik. Bu araştırma sonucunu fuar sırasında görüştüğümüz profesyonellere de vererek, fiyat artışından ciddi biçimde rahatsız olan İngiliz tatilci tüketicisine bunun gösterilerek pazarlamada kullanılmasını istedik.”

İngiliz turist 100 Euroluk mal ve hizmet sepetine nerede ne kadar ödüyor

Türkiye              65

İspanya             78

Yunanistan        85

Fransa              106

İtalya                107
 

1096030cookie-checkWhich: Türkiye turizmde çok hesaplı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.