Wikileaks’e 1.3 milyon dolar bağış

Raporda, gelen bağışların 86 bin dolarının (132 bin TL) maaş olarak sitenin kurucusu Julian Assange’a ödendiği belirtildi.

Rapora göre, Wikileaks personeline de 130 bin dolar (200 bin TL) maaş ödendi. Raporda Wikileaks’in kendilerine ABD’li diplomatların yazışmalarını sızdıran asker Brandley Manning’in savunma masraflarına da katkıda bulunduğu görülüyor.

Assange, belgeleri yayımlayan 5 gazeteden biri olan Le Monde’a verdiği röportajda, Washington’ın Wikileaks’e karşı el altından finansal bir savaş yürüttüğünü belirterek, “Batı’da sansürün nasıl işlediğini görmek çok ilginç. Çokuluslu şirketlere yapılan politik müdahaleler yargı dışı ekonomik bir sansüre yol açıyor ve bu baskılar, finans akımlarını denetleyen ABD’nin tehdidi altındaki İsviçre bankalarına kadar yayılıyor” dedi.

Assange, Wikileaks’in aldığı finansal darbelerden sonra dünyadaki destekçileri tarafından günde 100 bin euro (200 bin TL) yardım toplamaya başladıklarını, bağışların büyük çoğunluğunun hukuk masraflarına harcandığını söyledi.

1273010cookie-checkWikileaks’e 1.3 milyon dolar bağış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.