Williams idam edildi

Stanley ‘Tookie’ Williams artık yaşamıyor: Williams zehir şırıngası ile öldürüldü. ABD Yüksek mahkemesi olası bir infaz erteleme olayını kabul etmedi.

Kaliforniya Valisi (Gouverneur) Arnold Schwarzenegger infazı durdurmak için bir sebep görmediğini söyledi. ABD’li resmi makamların açıklamasına göre Williams Amerika saati ile 00.35 de öldü.

Hapishane önünde binlerce Williams taraftarı ve ölüm cezasına karşı olanlar toplandı ve olayı protesto ettiler. Protestocular içinde Jesse Jackson, Folk-Sängerin Joan Baez und Aktör Mike Farrell gibi isimlerde yeraldı. 40 kadar protestocu yalın ayaklarla San Francisco’ dan  San Quentin şehrine ölüm cezasını kınayan pankartlarla yürüdüler.  

Williams Avukatı Schwarzenegger’den kararını birkere daha gözden geçirmesi için ricada bulundu. Bunun üzerine Arnold Schwarzenegger, “Hayır geçirmem için bir sebep yok. Çünkü Williams yaptıkları için özür dilemedi. Özür yoksa merhamet de yok” dedi.

Kalifornia eyaletinde en son af olayı 1967 yılında Ronald Reagan vali iken gerçekleşmişti. 1977 yılından beri bu eyalette Williams 12. infaz sayılıyor. Bütün Hollywood starları ve 50 binin üzerinde imza toplanmasına rağmen Williams af edilmedi.

Williams bir supermarket çalışanı, iki motel sahibi ve bir de kız çocuğunu öldürmekten 1981 yılında suçlu bulunmuştu.

1120250cookie-checkWilliams idam edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.