W`nin ömrü sadece bir gün sürdü

Kars DTP il örgütü tarafından ‘Newroz’ kutlaması için dağıtılan bildirilerde W harfinin bulunması nedeniyle emniyetin suç duyurusunda bulunduğu davetiyeler, mahkeme kararıyla serbest bırakılmıştı. Ancak bugün Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine, 2. Sulh Ceza Mahkemesi, W harfini tekrar yasakladı.


Yapılan itiraz üzerine, davetiyelerde W harfi bulunması nedeniyle, Siyasi Partiler Yasası’na muhalefet gerekçesiyle davetiye ve ilanların toplatılmasına karar verildi. Bir gün süren W harfinin özgürlüğünden sonra mahkemenin verdiği bu karar üzerine, polisler DTP il binasına giderek kararı tebliğ etti ve basılan ilan-davetiyelere el koydu.


Kars Sulh Ceza Mahkemesi, DTP adına Kars İl Başkanı Mahmut Alınak’ın hazırladğı Newroz davetiyesinin, Savcılığın Kürtçe terim bulunduğu gerekçesiyle toplatılması istemini görüşmüştü. Mahkeme dün “W” için bir ilk niteliği taşıyan kararını vererek, harfi özgür bırakmıştı.


Mahkemenin ilk kararında şu ifadeler yer almıştı: “Davetiye üst başlıklı yazının incelenmesinde “Newroz” kelimesinin başka kullanılan, kelime ve cümlelerin tamamen Türkçe olduğu, Newroz kelimesinin 2820 Sayılı Siyasi Partiler Yasası’nın 81/C maddesinde belirtilen anlamda davetiyenin Türkçe’den başka dil kullanıldığı ve Türkçe’den başka bir dille yazıldığı şeklinde değerlendirilemeyeceği, “Dawetiye” üst başlıklı yazının diteliği ve içeriği itibariyle 2820 Sayılı Siyasi Partiler Yasasının 81/C maddesine aykırı olmaması nedeniyle bildirinin toplattırılmasına ve el

1028980cookie-checkW`nin ömrü sadece bir gün sürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.