Wolfowitz’in imaj görevi: Yoksul Afrika

ABD Başkanı’nın önerisiyle Dünya Bankası’na başkan seçilen Paul Wolfowitz, ilk konuşmasında “Dinlemeye ve uluslararası hizmete hazırım. Yoksul ülkeleri kalkınddırma misyonu oldukca onurlu bir görev. Hizmet etmeye hazırım” dedi. Başkan bu amaçla Eylül’de BM nezdinde yoksulluğa karşı önlemlerin ele alınacağı bir zirve planladığını da duyurdu.

Öte yandan Başkan George W. Bush, Wolfowitz’ten boşalan savunma bakan yardımcılığı görevine donanmadan sorumlu sekreter Gordon England’ı aday gösterdi. England ılımlı mizaçlı olarak biliniyor.

İngiltere’nin ciddi gazetelerinden The Guardian’dan Suzanne Goldenberg Wolfowitz’in ABD’nin gücünü artırma ve Afrika’daki açlığa karşı savaşmanın çeliştiğini yazdı.

Yazar Wolfowitz’in bu göreve gelmesinin  kesin olduğunu belirterek, “ABD, Dünya Bankası’nın en büyük hissedarı. Yeni başkanın ‘Irak savaşının mimarı’ şöhretinden doğan öfkeyi aşıp aşamayacağını süreç gösterecek. Tüm yaşamını ABD’nin gücünü artırmaya adadıktan sonra, Washington’ın stratejik çıkarları yerine küresel açlığa karşı mücadele etme şansı var mı?” diye soruyor.

1102260cookie-checkWolfowitz’in imaj görevi: Yoksul Afrika

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.