WTM’de Türkiye yıldızdı…

Fuar alanında İzmir ve Bursa standları ayrı olarak yer alırken 2015 Çanakkale Savaşı’nın 100. Yıldönümü kapsamında tarihi fotoğrafları da sergileniyor…

Fuarın ilk günü saat 14-16 arasında Türkiye standında basın kokteyli yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal’ın katıldığı Türkiye standının ziyaretçileri arasında KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Serdar Denktaş da yer aldı…

Ayrıca GoToTurkeyUK sosyal medya adreslerinde #takemetoturkey adı altında seyahat ve video bloggarları ile instagram fotografçıları için düzenlenen yarışmada kazananlar ödüllerini aldılar.

WTM’de fuarın üçüncü günü kanun, keman, tef ve klarnetten oluşan geleneksel Türk Müzigi dinletisi gerçekleşecek.

WTM 2013’de 30 bini seyahat profesyoneli, 3 bini basın, 107’si Bakan veya yardımcıları olmak üzere toplam 50 bin ziyaretciyi çekmeyi başarmıştı…

İNGİLTERE PAZARI

WTM’e ev sahipliği yapan İngiltere Türkiye için önemli bir turizm pazarı…

2013’de İngiltere’den aldığı ziyaretçi sayısını yüzde 2,15 oranında arttırarak 2 milyon 510 bine çıkaran Türkiye, 2014 yılının 9 aylık diliminde ise 2 milyon 219 bin İngiliz misafire ev sahipliği yaptı.

Bu yılın 9 aylık dilimindeki ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,55 artış gösterdi. Bu yıl 35’incisi düzenlenecek olan WTM Londra Fuarı’nda, geçen yıl 3,5 milyar dolarlık iş hacmi oluştuğu açıklanmıştı.

***

Tanıtma Genel Müdürü: Turizmde büyüme sürecek

WTM’e katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye’nin bölgesindeki olumsuz gelişmeler ve Avrupa’daki krize rağmen Türkiye turizminin büyüdüğünü belirterek “Bu olumlu ivme önümüzdeki yıl da sürecektir” dedi…

Önal İngiltere pazarının da önemine şöyle değindi:

“İngiltere Türkiye için 3’ncü büyük pazar. İngiltere’deki kriz söylemlerine rağmen bu pazardaki payımızın büyümesi çok olumlu bir gelişme. İngiltere pazarına ve bu ülkede tanıtımın yanısıra, kültürel destek faaliyetlerimiz de sürüyor. İngiltere’de yaşayan toplumun kültürel faaliyetlerini de desteklemeye çalışıyoruz…”

2015 sezonu uçin de iyimser konuşan Önal, “Büyüme trendinin süreceğini öngörebiliriz, WTM’e özel sektörün ilgisi de bu konuda ipuçları veriyor” diye devam etti.

WTM’e katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ve KKTC Başbakan Yardımcısı ve KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Ekonomi, Gençlik ve Spor Bakanı Serdar Denktaş
***

Denktaş: Tarifeli seferle atağa geçeceğiz

KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Ekonomi, Gençlik ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kuzey Kıbrıs turizminin genelde iyi bir sezon geçirmesine karşın İngiltere payının düştüğünü söyledi.
Denktaş, İngiltere’den daha çok turist getirmek için turizmcilerle eşgüdümlü çaba göstereceklerini belirterek, KKTC turizminin gelişimi için planları şöyle açıkladı:

“KTHY sonrasında ortaya çıkan turist taşımacılığındaki boşluğu doldurmak için çabalarımız sürüyor. KKTC’ye tarifeli seferlerin biran önce başlamasını istiyoruz. Bu konuda THY ile ve sektör temsilcileriyle görüşmelerimiz sürüyor. Sanırım 2015’de düğmeye basabileceğiz…”

***

Turizmciler: Herşeye rağmen iyi bir yıldı

WTM’e katılan Türk turizmciler Türkiye’nin güney komşularındaki kaosa ve Avrupa’daki ekonomik kriz söylemlerine karşın Türkiye turizminde düşüş yaşanmadığını ortak görüşünde birleşerek 2015 sezonu için daha iyimser bir tablo çizdiler… Arap turistlerin çoğaldığını vurgulayaran turizmciler, Türkiye’nin turizm sezonunu genişletmek ve turizmi çeşitlendirmek için çabalarını sürdürmesi gerektiğini de belirttiler…

WTM’e katılan bazı turizmcilerin görüşleri şöyle:

Tezcan Özdemir (NG Güral Sapanca Wellness and Convention Genel Müdürü-Sapanca): 2014 daha çok Körfez Ülkeleri’nden misafirlerin arttığı başarılı bir yıldı. Türkiye’nin güneyindeki sıcak gelişmeler sektörü genel olarak etkilemedi denilebilir. Gelişim grafiğine bakarak 2015’in daha iyi bir yıl olacağını umuyorum.

Kadri Sökmen (Tulip Holiday-Londra): 2014 sezonu olumsuz gelişmelere rağmen normal seyretti. Tulip olarak Londra’dan Gaziantep’e direk uçuş başlatarak atılım yaptık. Önümüzdeki sezon bu uçuşumuz sürecek. 2015’ten sektör adına iyimserim.

Özlem Ersoylu Mutluer (Vialand-İstanbul): İlk ve tek tema parkıyız. Bu yıl turizm entegre tesislerimizin yurt dışında da tanıtımına önem verdik. Bizim için başarılı bir yıldı. Sezon sonunda 25 milyon ziyaretciyi entegre tesislerde ağırlamış olacağız… Ortadoğu ve Balkanlar başta olmak üzere ziyaretçilerimizin yüzde 35’i yurtdışından… Önümüzdeki sezon Vialand, Türkiye’yi tanıtım çalışmalarımız sürecek…

İlknur Bayraktar (Holiday Inn İstanbul): 2014 iyi bir sezondu. Sağlık turizmindeki atakla yüzde 82 doluluk yakalamayı başardık. Artık Ortadoğu’dan da toplantı gruplarını ağırlıyoruz. Bu turizmin çeşitlenmesi açısından önemli… Bu sezon yakın çevremizde yeni hoteller açıldı. Pazarın küçülmesine karşın, bölgede açık havuzu olan bir hotel olmamız, sosyal medyaya önem vermemiz ve müşteri odaklı çalışmamız 2015 beklentilerimizi iyimser kılıyor.

Sedat Kirt (MARTAB Koordinatörü-Marmaris): Bu sezon Marmaris için nicelikten çok nitelik arayışı söz konusuydu. Kamu alanları ve ana cadde hotelleri kalite arayışındaydı. Dolayısıyla fiyatta yükselme oldu ama 1.5 milyon ziyaretçi sayısında düşüş olmadı. İngiltere ilk sırayı koruyor. 2015’de 60 bin yatak kapasitesiyle müşterilere hakettikleri bir fiyatta hizmet sunmak amacındayız. Kasım’ı da sezona ekleyerek sezonu uzatmaya çalışıyoruz. British Airways’in de Dalaman’a uçmasını çok olumlu buluyoruz.

852220cookie-checkWTM’de Türkiye yıldızdı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.