Ya paranı ya canını dedi…

Cristina, ¨Vergi kaçıranlar ya ellerindeki parayla devlet tahvili satın alır ve hortumlanan parayı devlete bu yolla iade eder,¨ dedi, ardından ekledi, ¨Yahut ağır hapis cezasıyla kodesi boylar! Tercih sizin!¨ diye sözünü tamamladı.

Arjantin’in kadın Devlet Başkanı Cristina vergi kaçıranları affetmeyeceğini bu açıklamayla el âleme gösterdi. Cristina’nın açıklaması aslına bakılırsa Arjantin için bugüne kadar ortaya çıkarılmayan bir gerçeği ifade ediyordu. Zira Milli Gelirin yüzde 36 oranındaki kısmına tekabül-eşitlenecek kadar büyük bir para miktarında vergi kaçırılmıştı.

İşadamları, para spekülatörleri halkın geliri sayılan parayı devlete ödemeyip özel hesaplarında tutuyordu. Dul Başkan Cristina bu paraların iadesini yahut karşılığında hapis cezasını kırk değnek yahut kırk satır gibi ortaya koydu. Şimdi Arjantin’de hırsız kapitalizm ve kapitalist-faşist devlet arasındaki bu kavganın sonucu bekleniyor.

Eski Devlet Başkanı kocasının ardından göreve seçilerek atanmış olan şimdiki Başkan Cristina’nın bu çıkışı, Güney Amerika’nın en gelişmiş ülkesi Arjantin’de solcuları dahi etkiledi. Arjantin Komünist Partisi, bir dönemin faşist diktatör Eva Peron’u aratmayan halkçı-popülist-otokrat, ancak bunun yanı sıra seksi pozlarıyla tanınan Bayan Crisitina’dan yana tavır koydu.

1550880cookie-checkYa paranı ya canını dedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.