Yaşadığınız bölgedeki suç oranı nedir?

Londra Polisi (Metropolitan Police) ve Londra Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan aylara göre suç oranı grafiğine Londra Polisi’nin resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz.


İnternette http://maps.met.police.uk/ adresine gittiğinizde öncelikle karşınıza çıkan haritadan Londra’nın genel görünümünü öğrenebilirsiniz. Haritanın sağ tarafındaki arama kutularındaki seçeneklere göre ayrıntılı araştırma yapabilirsiniz. Buna göre öğrenmek istediğiniz adresin posta kodunu yazmak ya da alttaki kutudan istediğiniz semti seçmek yeterli…


Ayrıca üçüncü arama kutusuna giderek hırsızlık. soygun ya da otomobil hırsızlığı gibi suç türlerine göre arama yapabilirsiniz.


“BİZİM SEMTLERDE SUÇ ORANI YÜKSEK”


Londra Polisi’nin resmi web sitesinde yaptığımız araştırmaya göre; ne yazık ki Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı bölgeler de hırsızlık, soygun ve otomobil çalma suç oranları oldukca yüksek.


Aşağıdaki tablodan da görülebileceği gibi haritada yer alan en az suç oranına sahip Kingston upon Thames’da “Eylül ayı suç oranı” binde 8 iken, Hackney’de yüzde 2.4, Enfield’de 2.46, Islington’da yüzde 3 ve Haringey’de 3.28 olarak gerçekleşti. Üstelik Hackney dışında diğer semtlerdeki oranlar Eylül’de Ağustos’a kıyasla artığı görülüyor… Eylül’de Enfield’deki oranların Hackney’i geçtiği görülüyor.


LONDRA’DA BÖLGELERE GÖRE
HIRSIZLIK, SOYGUN VE OTOMOBİL ÇALMA (SAYI / ORAN )


Hackney:
AĞUSTOS 542  / 2.67
EYLÜL 486  / 2.40


Enfield:
AĞUSTOS   603/ 2.20
EYLÜL 672 / 2.46


Islington: 
AĞUSTOS   466 / 2.65
EYLÜL 527 / 3.00


Haringey:
AĞUSTOS 663 / 3.06
EYLÜL 711 / 3.28


Kingston upon Thames:
AĞUSTOS 178 / 1.21
EYLÜL 131 / 0.89


KAYNAK: Metropolitan Police / Crime report
http://maps.met.police.uk/



 

818090cookie-checkYaşadığınız bölgedeki suç oranı nedir?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.