‘Yaşam Sevgidir’ Konseri

Radyocu Berna İnan’ın sunuculuğunu yaptığı konserin açılış konuşmasını İngiltere Kadın Platformu Kurucusu Nilgün Yıldırım yaptı. Yıldırım, bu etkinliğin hazırlığının aşağı yukarı bir yıldır azim ve gayretle yapıldığını, bu süre zarfında emeği geçen her bir Platform üyesine teşekkürlerini sunarak başladı. Yıldırım, ‘İngiltere Kadın Platformu’nun, Londra’da 4 yıl önce kurulduğunu ve kurulduğu ilk günden beri İngiltere’de yaşayan kadınlara yönelik çalışmalarıyla kısa sürede adından çokça sözettirip yüzlerce üyeye ulaştıklarını belirtti. Yıldırım aynı zamanda, aile içi şiddetten de bahsederek, bu durumun kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve kadına yönelik her türlü şiddete tüm güçleriyle “hayır” dediklerini belirtt. Bu problemim, tüm dünyanın kanayan ve gün geçtikçe de artan yarası olduğunu vurgulayarak, lanetlediklerini söyledi. Bu bağlamda, evinde şiddet gören ve bu nedenle özgüvenlerini kaybeden kadınlara yönelik uzun soluklu projeler hazırladıklarını ve hızlı bir şekilde de hayata geçirmeye çalıştıklarını vurguladı. Konuşmasının sonunda Yıldırım, kendilerine bu ve benzeri etkinliklerde her daim destekçileri olan, kendilerine hertürlü yardımı ve imkanı sunan Londra Yunus Emre kurumuna ve çalışanlarına Platform adına şükranlarını bildirdi.

Nilgün Yıldırım’ın açılış konuşmasından sonra etkinliğe onur konuğu olarak katılan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolos Ahmet Demirok, böylesine anlamlı bir platforma eşiyle davet edilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “IKP’in çalışmalarını yakından izliyorum. Toplumun her kesimine etkili çalışmalarıyla ulaşıyorlar. Bütün kadınlarımıza hizmet götürüyorlar. Aile içi şiddeti biz de kınıyoruz. Aslında 365 gün devam eden aile içi şiddet var. Kadınlarımız buraya Türkiye’nin çeşitli köşelerinden geliyorlar ve eğitimleri ne yazık ki düşük. Dört duvar arasında sıkışık yaşıyorlar. Bu zaten en büyük aile içi şiddettir. IKP, kadınlarımızı buradan çıkartıp, hayata kazandırıyor. Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde depresyon ne yazık ki çok yüksek. IKP bu açıdan da çok faydalı işler yapıyor. Böyle bir organizeyi gerçekleştirdikleri için hepsini candan kutluyor ve teşekkür ediyorum.“dedi.

Programda aynı zamanda, IKP destekçilerinden ressam Sanem Güvercin’in yapmış olduğu bir tabloyu, IKP Başkanı Nilgün Yıldırım’a armağan etti. İki elin ortasından havalanan bir kelebeği gösteren tablo alkışlarla karşılanırken, Nilgün Yıldırım, yaşamın Sanem Güvercin’in söylediği gibi kelebeğin ömrü gibi çok kısa olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirterek, bu tablonun projelerinin simgesi olacağını, şiddetin yaşanmadığı, heryerde sevgi, hoşgörü ve muhabbetin hakim olduğu bir dünyada yaşamak istediklerini söyledi.

Klavyede Anıl Göçen, kemanda Ercüment İbrahim, bağlamada Salman Aybars, yönetimde Kadir Atalar, gitarda Emrah Taç’ın yer aldığı müzik grubunun sahneyi almasından sonra mikrofona ilk olarak tenor Burak Gülşen geldi. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan bölümünde yapan, İtalya ve Türkiye’de sahne alan tenor Burak Gülşen, “Eklemedir Koca Konak” eseriyle gür sesini konser salonuna duyurdu.. Arka arkaya “Uzun İnce bir Yoldayım”, “Ah bir ataş ver”, “Çökertme” türkülerini seslendiren sanatçı büyük beğeni topladı. Daha sonra sahneye Malatya doğumlu, bestekar, 25 yıldır sanat dünyasında adından bahsettiren Nusret Gümüşboğa geldi. 150’den fazla bestesi bulunan, sosyal sorumluluk projelerine desteğiyle tanınan sanatçı, Burak Gülşen ile “ Turnalar” adlı eseri birlikte seslendirdi. İki sanatçı, “elele tutuşmak zamanıdır “adlı eserde de düet yaptılar ve daha sonra sahnede Nusret Gümüşboğa yalnız kaldı. Malatyalı ünlü ses sanatçısı sırasıyla, “ Telli turnam, Etek sarı, Eşarbını yan bağlama, Ah Yalan Dünya, Mihriban” ile programına devam etti.. Kısa bir aradan sonra konser yeniden Burak ve Nusret’in ayrı ayrı ve düetiyle devam etti. Konserin sonunda Nusret Gümüşboğa’Nın okuduğu sevilen bestelerden oluşan potpuri, salonda bulunan konukları eski günlere götürerek, coşturdu. Her şarkıya eşlik eden izleyiciler, sanatçılara alkışlarıyla tempo tuttular. Konserin bitiminde konuklar tek tek sanatçı ve müzisyenleri kutlarken, Başkonsolos Demirok , unutulmaz bir akşam yaşadıklarını ve en kısa zamanda tekrarını istediklerini söyledi. Aşık Veysel’den Orhan Gencebay’a, Münir Nurettin Selçuk’tan Neşet Ertaş’a uzanan 2 saatlik konser alkışlarla biterken, IKP Başkanı Nilgün Yıldırım, kendilerine destek veren, yanlarında yer alan sponsorları Art Print’İn sahibi Ali Şubaşı ile geceye katılarak, yanlarında yer alan tüm konukara da teşekkür etti..

845830cookie-check‘Yaşam Sevgidir’ Konseri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.