Yaşayan dahileri halk seçti…

İlk on içinde ünlü fizikçi Stephen Hawking, ABD’li bestekar Philip Glass ve Rus matematikçi Grigory Perelman da yer aldı.


Uluslararası danışmanlık şirketi Synectics, İngiltere’de 4 bin kişiye sorarak, yaşayan dahileri belirledi. İlk 100 dahinin 15’ini kadınlar oluşturudu. 23’ünün İngilizlerin oluşturtuğu 100 dáhi arasında 19 müzisyen, 2 ressam ve 1 sporcunun adı yer aldı.


Sentetik LSD’yi bulan 101 yaşındaki İsviçreli kimyacı Albert Hoffmann ilk sırasında yer aldı. Onu internette “world wide web”in (www) yaratıcısı olan İngiliz bilgisayar uzmanı Tim Berners-Lee takip etti. Efsanevi boksör Muhammed Ali, Usame bin Ladin ile 43’üncü sırayı paylaşırken, listenin ilk 10 sıralamasına girenler şöyle:


İsviçreli kimyacı Albert Hoffman, İngiliz bilgisayarcı Tim Berners-Lee, Amerikalı yatırımcı ve yardımsever George Soros, “Simpsons” çizgi karakterlerinin babası Amerikalı mizahçı ve animasyon ustası Matt Groening, Güney Afrikalı devlet adamı Nelson Mandela, İngiliz kimyacı Frederick Sanger, İtalyan yazar ve senarist Dario Fo, fizikçi Stephen Hawking, Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer, Amerikalı bestekar Philip Glass ve 3 yıl önce matematiğin en büyük problemlerinden biri olan “Poincaré conjecture” problemini çözen ve bu çözüm için konan 1 milyon dolarlık ödülü reddeden Rus matematikçi Grigory Perelman.


LSD’yİ bulan ilk sırada


Yaşayan 100 dáhinin ilk sırasında LSD’yi bulan İsviçreli Albert Hoffmann yer aldı. Onu sırayla www’nin yaratıcısı İngiliz Tim Berners-Lee ve Amerikalı yatırım uzmanı George Soros izledi.

806480cookie-checkYaşayan dahileri halk seçti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.