‘Yabancı dilde eğitime son’ kampanyası

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin’in TBMM Başkanlığı’na sunduğu eğitim-öğretimin Türkçe yapılması ve yabancı dille eğitime son verilmesini öngören kanun teklifini sendika olarak sevinçle karşıladıklarını ve  bu teklife destek amacıyla büyükbir imza kampanyası başlatacaklarını belirtti. 


Avcı, Teklifin sınavlarda, yarışmalarda, kamuya ve özel sektöre aiteğitim kurumlarında hazırlanan tezlerde ve bilimsel yazılarda kullanılanacak dilin Türkçe olmasını öngördüğünü ve kanunun yürürlüğegirmesinden sonraki ilk eğitim-öğretim yılında ODTÜ, Boğaziçi,Bilkent, Sabancı, Koç, Galatasaray gibi üniversiteler ile TED,Galatasaray, Tevfik Fikret ve Robert Kolej gibi okullarda yabancıdille eğitimden Türkçe eğitime geçileceğini açıkladı.


Yabancı dilde eğitime yalnızca sömürge ülkelerde rastlandığını, hiçbirbağımsız ve onurlu ülkede eğitimin İngilizce, Fransızca veya herhangibir yabancı dilde yapılmadığına vurgulayan Avcı, “Türkiye bir muzcumhuriyeti değildir” dedi.


Avcı, yabancı dil öğrenmekle, yabancı dilde eğitimin çok farklı şeyler olduğunu, Sendika olarak her Türk gencinin birkaç yabancı dilbilmesinden mutluluk duyacaklarını fakat bilimin ve eğitimin dahakalıcı, sağlıklı ve yaratıcı olması için Türkçe eğitimin şart olduğunu söyledi.


Yabancı dilde eğitimin uygulandığı tüm ülkelerde eğitim sistemininyozlaştığını, bilimsel gelişimin baltalandığını  ve gençliğin “eğitimaldığı dilin arkasındaki kültüre hayran, kendi değerlerini küçümseyen, kozmopolit bir şekilde yetiştiğini belirten Avcı, “Kolejlerde, Anadolu ve Fen Liselerinde, Üniversitelerimizin bir çoğunda gençliğimiz adeta işkence çekmektedir. Yabancı dil hazırlık sınıflarıadı altında milyar dolarlarımız heba olmaktadır” diye devam etti.

1021440cookie-check‘Yabancı dilde eğitime son’ kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.