‘Yabancı işçiye daha az ücret verelim’

Harvey Norman’ın milyarder patronu Gerry Harvey, Avustralya’nın, yerli işçiler için ayrı, daha ucuza çalışacak yabancı işçiler için ayrı olmak üzere ikili bir ücret sistemine sahip olması gerektiğini söyledi. 

Refahın işçi açığı yarattığını ve uluslararası alanda Avustralya’nın rekabet gücünü tehlikeye attığını ileri süren. Harvey, artan sayıda sanayicinin işçi ücretlerinin ucuz olduğu ülkelere taşındığını belirtti.

İşadamı Federal Hükümete çağrıda bulunarak yeni bir vize türü yaratıp, düşük ücretle çalışacak işçi alımına başlanmasını istedi.

“Avustralya’da ucuz işçi yok. Birçok yabancı işçi, Avustralya’daki ücretlerin yarısını alıp, yine de iyi bir hayata sahip olmak için Avustralya’ya gelmeye hazırdır” diyen Harvey şunları söyledi:

“İşsizlik oranı yüzde 3’e 4’e indiğinde çalıştıracak adam bulamazsınız demektir. Benim atlarımın olduğu ahırlarım var, çalıştıracak işçi bulamıyorum. İşçiler, iki kat ücret alacakları madencilik alanını tercih ediyor. Meyve toplama firmaları, turist öğrencilerin yolunu gözlüyor. Partiler kapıların göçmenlere açılması politikasına sıcak bakmalı. Amerika Birleşik Devletleri Meksika ve Güney Amerika’dan gelen ucuz işgücünü çalıştırıyor. İnsanlar daha iyi bir hayat için bu ülkeye gidiyor. Avrupa ülkeleri, Doğu Avrupa’dan gelenleri ucuza çalıştırıyor. Refah içinde yaşamak zarar vermeye başlıyor. Çok tembel olmaya başlıyorsunuz ve başka uluslar sizi geçiyor. Söylediklerim siyasi olarak doğru şeyler değil biliyorum. Hiç bir politikacı bunları kamuoyu önünde söyleyemez. Ama özel konuşmalarda söylediğim yöne doğru gittiğimizi, geleceğin önümüze bu gerçeği dayatacağını kabul ediyorlar.”

FOTOĞRAF: Milyarder işadamı Gerry Harvey

1160380cookie-check‘Yabancı işçiye daha az ücret verelim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.