Yabancı ‘ispiyoncu’ Gül’e 8 Mart’ı sordu

Gül, yerli medyaya ‘ispiyoncu’ suçlaması yapan Başbakan’ın tavrından söz etmeyerek, “Şanssız ve genelleştirilemeyecek bir olay. Bu İngiltere’de de olabilirdi. Önemli olan bu olaya karşı alınan tavırdır. Biz derhal olayla ilgili soruşturma başlattık. Soruşturma sürmektedir. Soruşturma sonucuna göre suçlu varsa cezalandırılacaktır” dedi.


“POLİS DAHA İYİ”
Açık Gazete’de Gül’e “Demokratikleşme çabaları gösterdiğinizi belirtiyorsunuz. Uyum yasalarının hayata geçirilerek tabana yansımasını nasıl sağlayacaksınız? Kadınlar Günü’ndeki olaylar herkesi hayalkırıklığına uğrattı. Rüşvet, görevi kötüye kullanma ve polis şiddetini nasıl ortadan kaldıracaksınız?”  diye sordu.


Gül, uyum yasalarının uygulanabilirliğinin önemli olduğunu belirterek, “Yasaların pratikte uygulanabilmesi için çaba gösteriyoruz. Uygulamayanlar tabi cezalandırılacaktır. İki yıl öncesiyle kıyaslandığında pek çok sorunun aşılmış olduğunu göreceksiniz. Polis de iki yıl öncesine göre daha iyi durumdadır…” diye yanıtladı.


“KIBRIS CUMHURİYETİ’Nİ TANIMAYACAĞIZ”
Bakan, toplantıda Yunanlı dinleyicilerden gelen, “Annan Planı iyiyse neden Kürtler ve Filistinliler” için uygulanmıyor?” sorusunu yanıtlarken de  Kıbrıs Rum kesiminin BM nezdinde hazırlanan plana karşı çıkarak adadaki barışı değil Filistin’den Kafkasya’ya iyi bir örnek olma fırsatını da kaçırdığını söyledi.


Bir başka Rum dinleyicinin sorusu üzerine de Gül, Rum Kesimi ile gümrük birliği çerçevesinde serbest ticaret ile siyasi tanıma arasında fark bulunduğunu, bunun AB anlaşmalarında da teyit edildiğini hatırlattı.


İLGİLİ HABER: Erdoğan’dan medyaya: İspiyoncu

1019660cookie-checkYabancı ‘ispiyoncu’ Gül’e 8 Mart’ı sordu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.