Yabancı müzisyenlerden Türk Müziği keyfi

Nihavend, Stoke Newington’daki MostArt–Performans Hall’de cuma akşamı düzenlediği konsere KTM sevenleri katıldı.

Cahit Baylav yönettiği ve kemanıyla katıldığı konserde; University College London Arkeoloji Bölümü’nde akademisyen olan Şilili Dr. Manuel Aroyo neyi ile, Profesör İngiliz, King’s College London Müzik Bölümü’nden Martin Stokes kanunu ile, Londra Üniversitesi Royal Holloway College Müzik Bölümü’nden Prof. Rachel Beckles-Willson udu ile ve Dominikli tenis öğretmeni Lenny Charles da bendir ile yer aldı.

Baylav konser öncesi yaptığı konuşmada çok kültürlü bir müzisyen grupla çalışmaları sürdürmekten memnun olduğunu belirterek, müziğin ortak bir dünya kültürü olduğunu ve kültürler arası kaynaşmada önemli bir işlev yüklendiğini söyledi.

Bir sonraki konserin yardım amacıyla 20 Haziran akşamı Arcola Tiyatrosu’nda olacağını vurgulayan Baylav, Türk müziğine ilgi duyanlar için her salı akşamı düzenlenen kursun Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sürdüğünü ve katılmak isteyenlerin 079 5695 3366’yı arayabileceğini de sözlerine ekledi.

Nihavend korosunun yarı üyelerinin sahne aldığı konserde Şevki Bey, Zaharaya, Münir Nureddin Selçuk, Dede Efendi, Hacı Arif Bey, Avni Anıl ve kadın besteci Neveser Kökdeş gibi KTM’nin önemli bestecilerinin eserleri koro ve solo olarak yorumlandı.

848150cookie-checkYabancı müzisyenlerden Türk Müziği keyfi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.