Yahudi soykırımını inkara 3 yıl

67 yaşındaki tarihçi David Irving, geçtiğimiz yıl Kasım ayında bir dizi seminer vermek üzere gittiği Avusturya’da, 1989 yılında Viyana’da yaptığı bir konuşmada Yahudi soykırımını inkar ettiği gerekçesiyle hakkında çıkarılan tutuklama kararından dolayı tutuklandı.


Irving bugün (20 Şubat 2006) çıkarıldığı mahkemede “suçlu” olduğunu ve II. Dünya Savaşı sırasında milyonlarca Yahudinin öldürüldüğünü, “bir Yahudi Trajedisi yaşandığını” kabul etmesine rağmen, üç hakim ve 8 jüriden oluşan mahkeme tarafından 3 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.


Irving 1989’da yaptığı konuşmada,  1938 Kasım’ında 1350 Sinagogun SS – Nazi üniformaları giyen kimliği belirsiz kişilerce yakıldığını ileri sürmüş ve yaptığı incelemeler sonucu, Auschwitz toplama kamplarında yeterli siyanür gazı izlerine rastlanmadığı sonucuna varan Amerikalı infaz teknisyeni Fred A. Leuchter’in yaptığı araştırmadan alıntı yapmıştı.


Verdiği ikinci seminerde ise, Holokost’un, ‘Turin Kefeni’ (İtalya’da, İsa’nın sarıldığı iddia edilen kefenin ‘karbon’ testinden sonra Orta-Çağlara ait olduğu ortaya çıkmıştı) gibi bir mitos olduğunu, 74 bin Yahudinin çalışma kamplarında “doğal” nedenlerle öldüğünü, geriye kalanların ise savaş bitinceye kadar kamplarda saklandığını ve sonra yeni kimliklerle Filistine gönderildiklerini iddia etmişti.


“SOYKIRIM OLMADI” İDDİASI


Irving’in, İran rejimi tarafından bilimsel konferanslar vermek üzere Tahran’a davet edildiği de açıklandı. İran Cumhurbaşkanı Ahmadinecad, geçen Aralık’ta yahudi soykırımının tarihte hiç bir zaman yaşanmadığını öne sürerek tarihçiyle aynı görüşü paylaşmıştı.


Tarihçinin konferanslarındaki konuşmalarına göre;


– Sözü edilen soykırım yazılı ve görsel kanıtlara değil de yalnızca görgü tanıklarının subjektif değerlendirmelerine dayanıyor.
– Auschwitz’de hiç bir zaman gaz odaları bulunmadı.
– Soykırıma uğradığı söylenen 6 milyon yahudi rakamları da çok abartılı… Yalnızca 74 bin yahudi o dönemin kötü koşullarında doğal yollarla yaşamlarını yitirdi…
– Yine söylenildiğinin tersine yalnızca Treblinka, Sobibor ve Belzec’de olmak üzere üç toplama kampı bulunuyordu.
– Kamplarda bulunan yanık giysiler ise salgın hastalık sonrasındaki önlemlerin bir gereğiydi…”


MAHKEMEDE TEZAHÜRAT


İngiliz tarihçi David Irving, 10 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıktığında mahkeme önünde de neo-nazistler ve sol gruplar birbirlerine karşılıklı tezahüratta bulundu…


İngiltere ulusal medyası, mahkemenin İngiliz tarihçiye ceza vermesi durumunda Nazistlerin kahramanı olacağı yorumunu yapmıştı.


Avusturya polisi de mahkeme önünde aşırı sağcı göstericilerin Nazi selamı vererek tarihçiye destek verdiklerini belirtti.


Sol gruplar ve soykırımdan kurtulan yaşlı yahudiler de karşı gösteride bulundu. Mahkeme önündeki gösterilerin mahkeme salonlarına taşınması üzerine polis; üç yargıç ve 8 jürilik mahkeme heyetinin can güvenliği ve bildiri bombardımanını önlemek amacıyla mahkeme üst salonunu halka kapattı.

788310cookie-checkYahudi soykırımını inkara 3 yıl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.