Yahudi yerleşimciler yakarak, yıkarak gitti…

En büyük yerleşim merkezlerinden Neve Dekalim’e giren askerler, buradaki 1500 yerleşimciyi zorla bölgeden çıkardı. Bu yerleşimcilerin yüzlercesi bir sinagoga toplanmışlar, çıkmayı reddediyorlardı.

Yerleşimciler bölgeyi terkederken bazı evlerin ateşe verildiği görüldü. En şiddetli direniş ise, Kfar Darom’da yaşandı. Aralarında bölgenin dışından gelen çok sayıda radikal Yahudi gencin de bulunduğu yüzlerce kişi, bir sinagogun çatısında kurdukları tel örgülerin arkasında toplanarak askerlerin üzerine asit, boya ve mazot döktü.

Açıklamaya göre; Gazze’deki 21 yahudi yerleşim merkezi hemen tamamen boşaltılmış durumda. İsrailli bir askeri yetkili hem güvenlik güçlerini hem de yerleşimcileri çatışmaları asgari düzeyde tuttukları için övdü.

İSRAİL’DE PROTESTO

Neve Delakim’deki yerleşimciler ve onlara destek veren gruplar, “Yahudi Yahudiyi atamaz” sloganları attı. Ariel Şaron hükümetinin Gazze Şeridi’nden geri çekilme politikasına itiraz eden katı tutumlu yerleşimciler de, Kfar Darom’da bir sinagogun çatısından bayraklar sallayarak ”sonuna dek savaşmaya hazır olduklarını” söylediler.

Gazze Şeridi dışından gelen ve protestocu Yahudilere destek veren yüzlerce İsrailli de, bazı yerleşim birimlerinde polis ve askere karşı direnişe geçti. Askerler tarafından otobüslere konulan yerleşimciler İsrail’e götürülüyor.

1112690cookie-checkYahudi yerleşimciler yakarak, yıkarak gitti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.