‘Yaklaşımı isabetsiz buluyorum’

Erdoğan, Almanya’ya hareketinden önce, Atatürk Havalimanında yaptığı açıklamanın ardından soruları yanıtladı.


Erdoğan, Ankara’da yapılan mitinge ilişkin soru üzerine, ”Bir sivil toplum kuruluşu demokratik hakkını kullanmıştır” dedi.


Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Harp Akademileri Komutanlığında yaptığı konuşmadaki ifadelerinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:
”Doğrusu, sayın Cumhurbaşkanımızın bu tespitlerini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kahir ekseriyetiyle paylaşmıyor. Şu anda Türkiye en sağlıklı dönemini yaşıyor. Ekonomik hayatta durum böyle, siyasi hayatta durum böyle. Ne oluyor da rejim tehlikede? Böyle bir yaklaşımı doğrusu çok çok isabetsiz buluyorum.


Bir defa bunu ülkemizin içinde ve dışında bu büyüme istidadını bu denli güzel gösterdiği bir dönemde, kaldı ki siyasi noktada da istikrarsızlığın olduğu bir ülkede, demokrasinin tehdit altında olduğu bir ülkede ekonominin gelişme kaydetmesi mümkün olur mu? Ekonomi, demokrasi ile at başıdır.”


Erdoğan, rejimin tehdit altında olduğu bir toplumda yabancıların gelip yatırım yapmasının mümkün olmadığını da belirterek, ”Böyle bir şey söz konusu değildir. Bu çok yanlış bir tespittir, diye düşünüyorum. Herhalde sayın Cumhurbaşkanımızın bir tespiti olarak kayda geçecektir” dedi.


Erdoğan, ”Cumhurbaşkanı adayının Meclis içinden mi, dışından mı olacağı” yönündeki soru üzerine de ”Meclis içinden olacak. Meclis dışından diye bir şey söz konusu değil. Onun kararı verildi. O bitti” diye konuştu.


 

1041270cookie-check‘Yaklaşımı isabetsiz buluyorum’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.