Yalçın Küçük’e tahliye

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in yeğeni Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Oğuz Bulut ve BCP Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın’ın avukatlarının, müvekkillerinin tahliyesini içeren dilekçelerini inceledi.

Yalçın Küçük ile Engin Aydın’ın tahliyesine karar veren heyet, diğer 3 kişinin serbest bırakılması yönündeki istemi ise kabul etmedi.

”YENİ GÖZALTILAR OLABİLİR”

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, ”Ergenekon” soruşturması kapsamında değişik illerde 30’un üzerinde yerde arama yapıldığını, bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabileceğini bildirdi.

Başsavcıvekili Çolakkadı, ”Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının müşterek imzaladıkları yazıyla, soruşturmanın önceki evrelerinde elde edilen bilgi ve delillere göre yeni suç delilleri ve suç eşyası bulunabileceği şüphesi olan yerlerle ilgili İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden arama ve el koyma kararı talep ettiğini kaydetti. 

Çolakkadı, ”Ergenekon” soruşturmasına ilişkin ek iddianamenin ne zaman tamamlanacağı sorusunu da ”Çalışılıyor. Son safhalarında, bitmesi yakın. Çok yakın zamanda biteceğini tahmin ediyoruz. Bir ayı geçmez tahminime göre” diye yanıtladı. 
 

1185880cookie-checkYalçın Küçük’e tahliye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.