Yalova Belediye Başkanı’na 9 soru

1. 1 yıldır tarafınızdan kente yerleştirilen ve sayıları 4000’e yaklaşan Suriyeliler’i oy deposu olarak mı besliyorsunuz? Bunlara sağlık ve kira yardımı verirken, bizim muhtaç vatandaşlarımızdan fark ve ayrıcalıkları nelerdir? Şu ana kadar ne kadar harcama yapılmıştır? Bunların gettolaşmasının ve gençlerinin çeteleşmesi faaliyetlerinin farkında mısınız? İçlerinde El Kaideci bulunup bulunmadığına dair net bir cevap verebilir misiniz? İlerde bu durumun ne gibi tehlikeleri olabileceğinin farkında mısınız? Yoksa hedefe giden her şeyin mübah olması bağlamında, Çeçenler’e yaptığınız gibi, bunlara da ikamet ve seçme hakkı verilerek, genel seçimlerdeki oylarından medet umar hale mi geldiniz? Oy sizin için daha mı önemli?

2. Şehri dört bir yandan kuşatan ve 2 yıl önce kaldırılacağı ve şehir dışına taşınacağı Belediye Başkan yardımcınız tarafından beyan edilen kanserojen baz istasyonlarının, bırakın kaldırılmayı, yayılması ve genişletilmesi işlemleri sürecek mi? Bu konuda Ankara’dan mı, yoksa ilgili operatör firmalardan mı dolaylı talimat alıyorsunuz? Bu nedenden dolayı kanser olan hemşehrilerimizin sayısını biliyor musunuz?

3. Kentte kaç işsiz genç var? İşsizlik oranına çözüm olarak, istihdam yaratacak tek bir projeniz var mı? Bunun detaylı bilgisini ve kaynağını açıklayabilir misiniz? Projeleriniz genelde görselliğe ve vitrine dayalı… Kentin markalaşabileceği kaynakları halkın yararına değerlendirmeye yönelik bir düşünceniz var mı? Kış turizmine yönelik bir projeniz var mı? Sağlık Turizmi kriterlerine kent olarak ve yeni başkan adayı olarak vakıf mısınız?

4. Kentin 3 büyük şehrin ortasında olmasının avantajlarına yönelik projeniz var mı? Körfez köprüsünün kenti by pass etmesi tehlikesine karşın ne gibi önlemler aldınız?

5. Haftada 150 arabanın kent trafiğine katılmasının sonucunda yolların tamamen tıkanması ne zaman gerçekleşir? Bunu çözmeye yönelik toplu taşıma sisteminiz nedir?

6. Şehrin veya denizin altındaki jeotermal kaynaklardan faydalanarak tüm şehri bu yolla ısıtmanın mümkün olduğunu biliyor musunuz? Bunun için bir araştırma, bir fizibilite veya sondaj yaptırma girişiminiz oldu mu? Termal’den boru döşeyip şehre sıcak su getirecek misiniz?

7. Belediye kaynaklarını, imkanlarını, personelini veya araçlarını kullanarak seçim propagandası yapıyor musunuz? Bunun için harcadığınız bütçe ne kadardır? Arap sermayesinden bu amaçla yardım aldınız mı?

8. Hakkınızda açılmış kaç dava var? Bu davalarını seyri ne şekilde ve ne aşamada sürüyor?

9. Emekli olunca nerde yaşamayı planlıyorsunuz?

Eğer cevap alamazsam, bunlara verecek cevabınız yok olarak anlayacağım…

Bu sorulara yönelik, diğer partilerin Belediye Başkanı adaylarının da görüşlerini rica ediyorum… Ki kıyas bilgimiz olsun…

767900cookie-checkYalova Belediye Başkanı’na 9 soru

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.