”Yalvarıyorum Bay Blair”

Hıçkırarak ‘Ölmek istemiyorum’ diye seslendi. İngiltere ise teröristlerle pazarlık yapılmayacağını açıkladı. Irak da Dr.Mikrop lakaplı kadın tutukluyu serbest bırakmıyor.


IRAK’ta iki Amerikalı ile birlikte kaçırılan İngiliz rehine Kenneth Bigley(62) son umutla Başbakan Tony Blair’e hayatını kurtarmasını için yalvardı. Ancak İngiltere teröristlerle pazarlık yapmayı reddetti. Irak hükümeti de Bigley karşılığında ‘Dr.Mikrop’ lakaplı Dr.Rihab Taha’nın derhal salıverilmesinden geri adım atınca İngiliz rehinenin her an öldürülmesinden endişe ediliyor.


Tevhid ve Cihad Örgütü Bigley ile birlikte kaçırdığı Amerikalı Eugene Armstrong ve Jack Hensley’i kafasını kesmişti.


Radikal İslamcılara ait bir internet sitesinde önceki gece yayınlanan 11 dakikalık videokasette Bigley titreyen sesiyle, başını sallayarak, hıçkırıklar arasında, ‘Sayın Blair, şu an yardımınıza ihtiyacım var. Çünkü, bu dünyada bana yardım edecek tek kişi sizsiniz. Adım Ken Bigley, Liverpool’luyum. Ölmek istemiyorum. Bunu haketmedim. Karımı görmeme yardım edin. Sizin gibi ailesi, eşi, çocukarı olan bir insanım. Lütfen, Irak cezaevlerindeki kadın mahkumları serbest bırakın. Irak halkının ne kadar acı çektiğini şimdi anlıyorum’ dedi. Guantanamo esirleri gibi portakal rengi tulumlu Bigley’nin konuşması öncesinde Ürdünlü cellat Ebu Musab el Zarkavi’nin Tevhid ve Cihad Örgütü istekleri yerine getirilmezse İngiliz rehinenin öldürüleceği tehdidini yineledi ve bir süre vermedi.


İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw teröristlerle pazarlığın daha çok insanın hayatını riske atacağını öne sürerek, ‘Şeytan teröristlerin Bay Bigley’i böyle bir durumda bırakması tam bir işkence. Kalbimiz Kenneth Bigley ve ailesiyle ancak hükümetin tavrında bir değişiklik söz konusu değil’ dedi.


”ABD SABOTE EDİYOR”


Kenneth Bigley’in kardeşi Paul videokaseti izledikten sonra, ‘Kardeşim yaşıyor’ diye sevindi, ancak her an kara habere hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Kendisi rehine olmayı öneren Paul Bigley, BBC’ye demecinde ABD’yi önceki günkü olumlu gelişmeyi sabote etmekle suçladı. Önceki gün Irak Adalet Bakanlığı Dr.Mikrop’un salıverilebileceğini duyurmuştu. Paul Bigley kardeşinin öldürülmesinin 1-2 gün gündemde kalacağını, ancak ailesinin bir ömürboyu bu acıyla yaşayacağını söyledi. 
 

776910cookie-check”Yalvarıyorum Bay Blair”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.