Yangınla ilgili altı kişi gözaltında

Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan ve 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili, Yurt Müdürü Cumali Genç dahil altı kişi gözaltına alındı.

Soruşturma Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Başsavcılık, soruşturma için üç cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

Başsavcılık toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Anadolu Ajansı’na konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yangınla ilgili soruşturma çerçevesinde “yurt müdürü, 3 eğitmen ve 2 hizmetlinin gözaltına alındığını” belirtti.

Haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavileri tamamlanması ardından gözaltına alındı.

‘Yangın merdiveni kapısı kilitliydi’ iddiası

DHA’nın haberine göre, yangınla ilgisi olduğu düşünülen sorumlular hakkında “taksirle ölüme sebebiyet” vermek suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Salı akşamı Aladağ ilçesinde bulunan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 çocuğun öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “İlk çalışmalarımıza göre elektrik kontağından olduğu söylendi” diye konuşmuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, öğrencilerin 11-14 yaşları arasındaki ortaokul öğrencileri olduğunu söylemişti.

Hüseyin Sözlü, “Yangın merdiveninin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış” demişti.

Adana’da bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ise “Yangın merdiveni kapısı kilitli miydi?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Biz 03.30’da oradaydık. Orada bize hem Aladağ savcımız hem olay yeri inceleme ekiplerinin verdiği ilk bilgi, kilitli değil, kilidin hiç olmadığı şeklindeydi. Hatta şöyle bir örnek verdi, olay yeri inceleme ekiplerimiz, ‘genellikle bu hadiselerde yangın çıkış kapıları kilitli olur ama tesadüfen kilitli değil’ dediler”.

2033990cookie-checkYangınla ilgili altı kişi gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.