Yangına karşı hazır mısın?

Londra Tottehham İtfaiyesi menecerlerinden Tony Burgess, Türkçe konuşan toplumun da kampanyaya katılmasını isteyerek, alınacak önlemlerin günü geldiğinde hayat kurtaracağını söyledi.


İtfaiyesi meneceri Burgess şunları söyledi:


“Londra’da oturanlar 08000 28 44 28 numaralı telefonu arayarak rendevu almaları yeterli. Ev ziyaretinde bulunacak itfaiye ekibi olası yangın çıkma yerlerini kontrol ederek ev sahibine önerilerde bulunuyor. Yangından nasıl korunması gerektiğini anlatıyor. Evlerde duman alarmlarının takılı olması çok önemlidir. Erken uyarı can ve mal kaybını önler. Ziyaretçi ekibimiz ücretsiz olarak duman alarmı da takmaktadır… Türkçe konuşan toplumun da kampanyaya omuz vermesi ve komşularına da anlatması bizim için çok önemli. Yalnızca yapacakları sözünü ettiğim telefonu aramalarıdır…”


Burgess alınması gereken önlemleri de kısaca şöyle özetledi:


“En çok yangın ocak çevresinde ve prizlerden kaynaklanmaktadır. Yatmadan önce mutlaka bütün ocaklar ve prizler kontrol edilmelidir. Prizlerde kullanılan ara kablolara kapasitenin üstünde elektrik fişi takılmamalı. Çocuklar kibrit gibi ateş yakan cisimlere karşı bilinçlendirilmeli. Her evde mutlaka yeterli duman alarmı ve yangın söndürücü bulunmalı. Koltuklar ve perdeler yasa gereği yanmak kumaştan üretiliyor. Eğer eski perde ve koltuklarımızın ateşe karşı dayanıklı değilse değiştirilmesi önerilir. Ayrıca Türk halı ve kilimlerinin mutfakta kullanılmaması ve ateşe karşı uzak yerlerde tutulması önerilir.”


Burgess, itfaiye ekibinde Türkçe konuşan üylerin de bulunduğunu belirterek toplum üyelerinin meslek seçiminde itfaiye tercih etmelerini de istedi.


FOTOĞRAF: Londra Tottehham İtfaiyesi menecerlerinden Tony Burgess, duman alarmının yangını önlemede çok önemli olduğunu ve her eve mutlaka takılması gerektiğini söyledi…

801100cookie-checkYangına karşı hazır mısın?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.