‘Yanlış adam kaçırdınız!’

Irak’ta kaçırılan İtalyan gazeteci Giuliana Sgrena’nın ortak bir suç şebekesi tarafından alıkonulduğu iddia edildi. Manifesto gazetesi adına Irak’ta bulunan Sgrena’nın başkent Bağdat ile Felluce kentleri arasındaki bir noktada alıkonulduğu öne sürüldü.

Dün internet aracılığıyla gönderilen mesajlarda İtalyan hükümetinin askerlerini 72 saat içinde Irak’tan çekmesi uyarısında bulunulurken, araştırmayı yürüten birimler, her iki mesajın da Sgrena’yı kaçıran ve ellerinde tutan şebeke ile doğrudan bağlantılı olmadığını öne sürdü.

ÖZEL SAYIDA SGRENA’NIN BARIŞ YAZILARI

Giuliana Sgrena için Manifesto gazetesinin çalışanları gazetenin pazartesi günü çıkmamasına karşın yayın akışını meslektaşları için değiştirerek dün özel bir sayı hazırladılar.

Bugün bayilerde “Liberiamola-Onu serbest bırakın” başlığı ile yerini alan Manifesto gazetesi, Sgrena’nın barıştan yana bir gazeteci olduğu mesajını vererek, bu yönde şimdiye kadar kaleme aldığı haberleri yayımladı ve İtalyan gazeteciyi elinde tutanlara “yanlış adamı kaçırdıkları” hatırlatıldı.

Manifesto’da çalışan gazetecilerin hazırladığı ve Sgrena’yı tanıtan bir video filmin ise bu akşam ya da en geç yarın El Cezire televizyonunda yayımlanması bekleniyor.

1098830cookie-check‘Yanlış adam kaçırdınız!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.