“Yanlışlıkla turistleri öldürdük”

Mısır İçişleri Bakanlığı güvenlik güçlerinin bir terörle mücadele operasyonu sırasında aralarında Meksikalı turistlerin de bulunduğu 12 kişiyi ‘yanlışlıkla’ öldürdüğünü açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında dört araçta seyahat eden turistlerin Batı Çölü’ndeki yasaklı Vahat bölgesine girdikleri belirtildi.

Olaynda 10 Meksikalı ve Mısırlının da yaralandığı kaydedildi. Olayın soruşturulması için bir ekip görevlendirildiği de vurgulandı.

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto olayı kınarken ‘Mısır hükümetinden eksiksiz bir soruşturma talep ettiklerini’ söyledi.

Mısır İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ise polis ve askerlerin ortak operasyonunda turistleri taşıyan dört araca ‘yanlışlıkla ateş açıldığı’ ifade edildi.

‘Yasak bölgedeydiler’

Açıklamada olayın yabancı turistlere yasak olan bir yerde gerçekleştiği söylenirken, olay yerinin tam olarak neresi olduğu belirtilmedi.

Kahire’deki BBC Muhabiri Orla Guerin Batı Çölü’nün turistlerin gözde yerlerinden birisi olduğunu, ancak militanları da çektiğini söylüyor.

Muhabirimiz bölgenin uzun Libya sınırına geçiş noktası olduğunu ve sınırın Libya tarafında militanların bulunduğunu ekliyor.

Dün Mısır’daki IŞİD ‘çöldeki bir askeri operasyonlara direndiğini’ açıklamıştı. IŞİD’le bağlantılı olduğunu söyleyen bir örgüt ise bölgedeki Farafra kentinde faaliyet gösterdiğini duyurmuştu.

1464250cookie-check“Yanlışlıkla turistleri öldürdük”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.