Yaptığına değil söylediğine bakın!

Yalçındağ, Türkiye’nin kriz sonrasında oluşacak dünya düzeninde yerini almasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin bu yönde izlediği politikaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Yalçındağ, şunları söyledi:

”Bir ikilem var bu da şu; bir kriz var, bundan çıkılmaya çalışılıyor. Keşke daha önce kabullenseydik, böylece daha çabuk hareket ederdik ama artık onlar geçti. Hemen krizden çıkalım şeklinde yaklaşılıyor. Bunun için de hemen bütçeyi açalım, biraz tüketimi artıralım, vergiler, ÖTV, vesaire.

Öte yandan biz artık ülke olarak bazı şeyleri paralel olarak yapmayı öğrenmeliyiz. Bunları yaparken gözümüzü ileriye dikemezsek yeni yapılanmada rekabette çok geri kalacağız. Yeni bir dünya oluşuyor ve biz buna hazırlanmıyoruz çünkü reformlarımızı yapmıyoruz. Mesela iç tasarrufun artırılması bir reform gerektirir. Kayıt dışıyla mücadele, gerekli reformun en önemli ayaklarından biridir. Kayıt dışıyla mücadele de bir vergi reformu gerektirir. Vergi kanunumuz daha sade, daha anlaşılabilir, daha şeffaf, gri alanlardan arınmış, yorumlara fazlaca yer vermeyen bir vergi kanunu olursa iş dünyası kendini daha rahat hissedecek.”

IMF İLE İLİŞKİLER

IMF ile ilişkilerde gelinen noktaya yönelik soru üzerine de Yalçındağ, Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı olduğunu ve bunun için de finansman gerektiğini kaydetti.

”Özel sektör nereden kaynak yaratıp da büyümeyi sağlayacak bu önümüzde koca bir soru olarak duruyor” diyen Yalçındağ, ”Yurt dışı yatırım çevreleri her zaman dış çıpayı önemsedi. Bir AB çıpasını, IMF çıpasını. Biz mali kuralı 4-5 sene önce koymuş ve geleneğini artırmış olsaydık belki başka bir şey olmuş olabilirdi. Ama öyle bir geleneğimiz yok. Zaten IMF ile anlaşma yapacaksak bile kendi mali kuralımızı hemen koymamız, kendi öz disiplinimizi kazanarak, ona devam etmemiz gerekir. İlanihai IMF ile bu şekilde gitmemizi zaten biz de öngörmüyoruz”dedi.

AÇIK GAZETE: İşkadını Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan’ın kızıdır ve grupta üst yöneticidir. Ne yazık ki işyerlerine sendikayı sokmayan, muhabirlerine ücret yerine “telif” ödeyerek sömüren Doğan ailesinin bu üyesi AB’yi savunuyor, ”Yeni bir dünya oluşuyor ve biz buna hazırlanmıyoruz” diye demeç de vermekten de çekinmiyor…

1207270cookie-checkYaptığına değil söylediğine bakın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.