Yardım olmazsa ölü sayısı katlanır

ÖNCELİK SUDA

Dünya Sağlık Örgütü’nün özellikle dikkat çektiği konu felaket bölgesine içilebilir temiz su sağlanmasının gerekliliği oldu.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da biraraya gelen liderlerin aldıkları ilk karar, Hint Okyanusu’nda tsunami erken uyarı sistemi kurulması oldu.

Böylece, gelecekte 26 Aralık’ta yaşanan felaketin tekrarlanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yardım konferansının sonunda yayımlanan bildiride, Birleşmiş Milletler’e uluslararası toplumu yardım çalışmalarına katılma konusunda harekete geçirmesi çağrısı yapıldı.

Şu ana kadar felaketzedelerin yaralarının sarılması için düzenlenen kampanyalarda vaadedilen paranın tutarı 3 milyar doları aştı.

AB BAĞIŞINI ARTIRDI

Geçen hafta 31 milyon dolar yardım yapacağını açıklayan Avrupa Birliği, bu tutarı 132 milyon dolara çıkardı.

26 ülkeden temsilcilerin katıldığı konferansın bildirisinde, daha önce örneği olmayan bu büyüklükteki bir felaketin yaralarını sarabilmek için yine eşi benzeri görülmemiş bir yardım çalışması yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Bildiride, bazı batı ülkelerinin felaketten zarar gören ülkelerin borçlarını erteleme girişimleri memnuniyetle karşılandı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, ölü sayısında keskin bir artış yaşanmasının önüne geçilmesi için zamana karşı yarışıldığını söyledi.

Annan, eğer yardımlar en kısa zamanda ulaştırılamazsa ölü sayısının iki katına çıkacağını vurguladı.

 

1097230cookie-checkYardım olmazsa ölü sayısı katlanır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.