Yardımseverler BTKD’nin kermesindeydi

Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 13 Aralık Pazar günü gerçekleşen BTKD Geleneksel Kermesi’ne Londra Sefiresi Bernev Alpogan, KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü’nün eşi Sevhal Köprülü, Türkiye’nin Londra Baskonsolosu Bahadır Kaleli, TSK Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Özdem Koçer, Türkiye’nin Londra Turizm ve Tanıtma Müşaviri İrfan Önal ve yardımcısı Dr Ayşegül Gürgezoğlu, Hukuk Muşaviri Özden Sav, Müsteşar Erdem Mutaf ile Müstesar Yavuz Topateş ve eşleri, Müsteşar Meltem Büyükkarakaş, Başkonsolos Yardımcısı Sunay Dizdar, Muavin Konsolos Gülcan Ökçün, İkinci Katip Tuğba Ikizler, FIWAL Asbaşkanı Gerda Pope, İTDF Başkanı Şener Sağlam, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri ile yerli ve yabancı konuklar katıldı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’da gerçekleşen etkinliğe bir çok yabancı konuğun katıldığı gözlendi. Kermese katılan konuklar Türkiye’de yapılmış hediyelik eşyalarla bezenmiş salonu gezerek, Türk yemeklerinin tadına baktılar; Türk müziği eşliğinde yılbaşı alışverişinin tadını çıkardılar. El emeği, orijinal Türk işi gümüş takı ve hediyelik eşyalar, gıda ürünleri ve tekstil ev aksesuarlarının satıldığı etkinlikte konuklara Türk kahvesi ve lokumu sunuldu. Etkinlikte, Türkiye’yi tanıtma amaçlı olarak Turizm ve Tanıtma Müşavirliği tarafından hazırlanan CD ve kitapçıklar ücretsiz olarak konuklara dağıtıldı.

Kermesten elde edilen gelirin, BTKD eğitim çalışmalarını destekleme kampanyası çerçevesinde değerlendirileceği açıklandı. Dernek yetkilileri tarafından etkinlik gelirinin büyük bir kısmının Bigadiç Kültür ve Eğitim Vakfı, (BİKEV) (www.bikev.org) ile Londra’da faaliyet gösteren hafta sonu okullarından Ali Rıza Degirmencioğlu Okulu arasında paylaştırılacağı bildirildi.

BİKEV, 1997 yılında Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde faaliyet gösteren Rüştü Koray Kız Öğrenci Yurdu’nu okumalarına olanak sağlamak için köy kızlarının hizmetine sunmuş bir vakıf . Öğrencilerin yalnız barınmaları değil beslenmeleri, giysi ihtiyaçları gibi temel ihtiyaçları da vakıf tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor.

Kermes gelirinden yararlanan diğer bir kuruluş Ali Riza Değirmencioğlu Türk Okulu, Londra’da yaşayan Türk çocuklarına Türk dili ve kültürü eğitimi veriyor. Bu eğitim yılında, KKTC’den yeterli sayıda öğretmen gönderilememesi nedeniyle okulun maddi desteğe ihtiyacı olduğu bildiriliyor.

BTKD Başkanı Servet Hassan da “ BTKD olarak çocuklarımızın eğitim ve öğretimine büyük önem veriyoruz. Güzel ülkemizi ve insanımızı tanıtma olanağı buldugumuz bu etkinliğe gösterilen ilgiden dolayı mutluyuz” dedi.

Hassan. “Kermese katılan konuklarımız hem güzel bir gün geçirdiler hem de eğitim kampanyamıza destek olarak bir anlamda geleceğe yatırım yapmış oldular. Kermesimize destek olan Türkiye’nin Londra Turizm ve Tanıtma Müşavirliği ile kermese bağışta bulunan kişi ve kurumlara çok teşekkür ederiz.” diye devam etti.

Sıcak bir atmosferde gerçekleşen kermes piyango çekiliş ile son buldu.

828150cookie-checkYardımseverler BTKD’nin kermesindeydi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.