‘Yargı, hak sınırlandırılmasına katlansın’

Muhafazakar Parti lideri Michael Howard, The Daily Telegraph gazetesindeki yazısında, yargının alınacak önlemlere müdahale etmemesini istedi. Muhafazakar lider, Türkiye’de Adalet Bakanlığı’nın yaptığı teröre karşı topyekün mücadele anlayışını ülkesinde yineleyerek şu yorumu yaptı:


“Terör tehdidini ortadan kaldırmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. İktidarın da muhalefetin de. Büyük bir bölümü yazılı olmasa da İngiltere anayasası kuvvetler ayrılığına dayanıyor. Halka karşı sorumlu olan, hesap vermesi gerekenler seçilmişlerdir, parlamentodur. Yargıçların parlamentonun iradesine saygılı olması gerekir. Teröre karşı mücadeleyle, özgürlüklerden hangi ölçüde feragat edilebileceği arasında bir denge kurmalıyız. Bunu parlamento yapmalı.”


HUKUK SİSTEMİNE ELEŞTİRİ


“Mevcut insan hakları yasası bu ülkede, hırsızın, evini soyduğu kişiye dava açmasına izin verdi. Yine aynı şekilde, seri cinayetten hüküm giymiş bir katile, bilgiye ulaşma ve ifade özgürlüğü var diye hapishanede porno film getirildi. Hem de halkın ödediği vergilerle” diyerek İngiltere’deki hukuk sistemini eleştiren Howard, “Teröre karşı önlemlerde yargıçların gereğinden fazla faal davranarak parlamentonun önüne geçmesi, sadece halkın yargının tarafsızlığına olan güvenini sarsmakla kalmayacak güvenliğimizi ve hukukçuların korumaya çalıştığı özgürlükleri de tehlikeye atacak” dedi.


“BLAİR YUMUŞAK DAVRANIYOR”


Öte yandan The Times gazetesine konuşan Suudi Arabistan’ın görev süresi dolan Londra Büyükelçisi Prens Türki el Faysal, Başbakan Tony Blair’in radikal islama karşı yumuşak davrandığını öne sürdü. Suudi Büyükelçi, İslamcı militanlara karşı iki-buçuk yıldır yaptıkları uyarıların Blair hükümeti tarafından dikkate alınmadığından yakındı.

783010cookie-check‘Yargı, hak sınırlandırılmasına katlansın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.