Yargı süreci henüz bitmedi

Eski AİHM yargıcı Türmen "Karara karşı AİHM’ye başvurma imkânı vardır” dedi. 


AİHM eski yargıcı Rıza Türmen, kararın hukuken eleştirilecek bir yanının bulunmadığını belirterek, “Bu karar gösteriyor ki 2001, yılında Anayasa’nın 69. maddesinde yapılan değişiklik son derece yerinde olmuştur. Kapatmanın getirebileceği ağır sonuçlar böylelikle önlenmiş oldu” dedi. Türmen, yargı sürecinin bitmediğine de dikkat çekti.


'SAĞLIKLI SÜREÇ'


Anayasa Mahkemesi’nin AKP davasında verdiği kararı CNN Türk’e değerlendiren AİHM eski yargıcı Rıza Türmen, davanın ülkenin en yüksek yargı organı olan Anayasa Mahkemesi tarafından incelendiğini ve bunun Venedik Komisyonu kriterlerine uygun olduğunu vurgulayarak, “İnceleme adil yargılama usullerine uygun olarak yapılmıştır.


Buradaki standartlara uyulmuştur. Sağlıklı bir süreç geçirilmiştir. Bu karar hukuki olarak doğru bir karar olmuştur” dedi.


‘ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜ


Yargı sürecinin tamamen bittiğini düşünmenin yanıltıcı olduğuna dikkat çeken Türmen, “Bu karara karşı AİHM’ye başvurmak imkanı vardır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin örgütlenme özgürlüğü ile ilgili 11. maddesine aykırı bir karar olduğu iddia edilerek AİHM’ye başvurulabilir. Bu yargı sürecinin devamı şeklinde olacaktır. AİHM’ye başvurulacak mı bunu beklemek gerekir” diye konuştu.


‘AĞIR SONUÇLAR ÖNLENDİ


Türmen şöyle devam etti:


“Bu değişiklikle kapatma dışında başka bir alternatif tanınmıştır mahkemeye. Devlet yardımının kısmen veya tamamen kesilmesi gibi. Ve böylelikle mahkemenin haraket alanı genişlemiştir, daha bir esneklik kazanmıştır.


Bu değişikliğin iyi bir sonuç verdiğini görüyoruz. Kararın hukuken eleştirilecek bir tarafı yoktur. Siyasi bakımdan da kapatılmanın getirebileceği ağır siyasi sonuçlar böylelikle önlenmiş olmaktadır.”


Milliyet

1063900cookie-checkYargı süreci henüz bitmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.