Yargıdan dünya klasiklerini okuma ‘cezası’

Edirne’de görevi ihmal suçundan yargılanan cezaevi ikinci müdürü ile 2 infaz koruma baş memuruna, her ay dünya klasiklerinden bir kitap okuyarak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğüne özetini gönderme cezası verildi.


Asliye Ceza Mahkemesinde, Edirne F Tipi Cezaevi ikinci müdürü M.S. ile 2 infaz koruma baş memuru, organize suç örgütü elebaşı Nuri Ergin’e cezaevinde kaldığı dönemde dışarıdan malzeme ve yaş pasta gönderilmesini sağlayarak, görevin gereğini yapmakta ihmal suçlamasıyla yargılandı.


İnfaz koruma baş memuru R.S, ifadesinde, Edirne F Tipi Cezaevinde kalan organize suç örgütü elebaşı Nuri Ergin’in 30 Mayıs 2006 tarihinde cezaevi yönetimine dilekçe yazarak, torununun yaş günü dolayısıyla dışarıdan pasta aldırmak istediğini, bu talebin cezaevi yönetimi tarafından başlangıçta kabul edilmediğini söyledi.


R.S, daha sonra kendisinin cezaevi ikinci müdürü M.S. ile görüştüğünü ve M.S’nin “dış kantinden kuru pasta gibi şeylerin alınabildiğini, yaş pastanın da bu şekilde alınabileceğini” söylemesi üzerine talebin değerlendirmeye alındığını bildirdi.


Diğer infaz koruma baş memuru M.T. de görevin ihmal etmediğini öne sürerek, amirlerinin talimatı doğrultusunda hareket ettiğini ve suçsuz olduğunu kaydetti.


Kantinden alınan kuru pasta ve çeşitli malzemelerin içeriği bozularak yaş pasta haline dönüştürülerek cezaevine sokulduğu gerekçesiyle ikinci müdür M.S. ile infaz koruma baş memurlarından R.S. ve M.T’ye “görevin gereğini yapmakta ihmal ve gecikme göstererek üzerlerine atılı görevi ihmal suçu işledikleri” gerekçesiyle önce 6 ay hapis cezası verildi.


Sanıkların savunmaları, duruşmadaki ve geçmişteki tutum ve davranışları hafifletici neden olarak kabul edilerek cezaları 5 aya indirildi.


Ardından, sanıklara, geçmişteki sabıkasız halleri, şahsi ve sosyal durumları, suçun işleniş şekli ve pişmanlıkları göz önünde bulundurularak TCK’nin 50. maddesi gereği, “5 ay boyunca her ay dünya klasiklerinden bir kitap okuyarak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğüne özet şeklinde rapor vermeleri” kararlaştırıldı.


 



 
 
 

1040040cookie-checkYargıdan dünya klasiklerini okuma ‘cezası’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.