“Yargılanırken de lüks içindeydi”

Gazete bu kararın sadece Kıbrıslı Türk işadamının Kuzey Kıbrıs’taki gösterişli yaşam tarzının değil, yedi ay süren bir dava, siyasi skandallar ve rüşvet iddialarıyla 20 yıllık bir soruşturmanın da sonunu simgelediğini belirtiyor.

Yargıcın hapis kararını açıklarken Nadir’e “Birçok açıdan şirketin başarısı sizin eserinizdi. Ama şirketin parası sizin paranız değildi. Bunu bilmenize rağmen büyük ölçekte hırsızlık yaptınız” dediğini aktaran gazete, işadamının bunları soğukkanlılıkla dinlediğini ve yargıca teşekkür ettiğini aktarıyor.

Financial Times, Londra’daki bir hapishaneye gönderilen ve beş yıl yattıktan sonra serbest kalabileceği belirtilen Nadir’in mal varlığı tespiti için gelecek ay yeniden yargıç karşısına çıkacağını belirtiyor.

Ağır Dolandırıcılıkla Mücadele Dairesi’nin Nadir’e yaklaşık 5 milyon dolarlık mahkeme masraflarını ödettirmek istediği ayrıca batan Polly Peck şirketinin hissedarları için tazminat alma hesapları yaptığı kaydediliyor.

Guardian ise Nadir’in bu paraları ödeyememesi halinde ilave hapis cezası alabileceğini aktarıyor. Gazete, 2 yıl önce İngiltere’ye dönen Asil Nadir’in burada da gösterişli yaşamını sürdürdüğünü Londra’nın lüks bir semtinde aylığı yaklaşık 30 bin dolar olduğu belirtilen bir daire kiraladığını, korumalarla dolaştığını ve karısı Nur Nadir’e burada özel plakalı bir jeep hediye ettiğini belirtiyor. Gazeteye göre aracın plakası AN02NUR ve bunun ‘Asil Nadir’den Nur’a sevgiler” anlamına geldiği söyleniyor.

844500cookie-check“Yargılanırken de lüks içindeydi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.