Yargıtay: Ağca yanlış tahliye edildi

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin, Mehmet Ali Ağca’nın tahliyesine ilişkin karara karşı Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in kanun yararına bozma talebini karara bağladığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği bildirildi.


Kararda, ”Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi yerinde görüldüğünden, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 309. maddesi uyarınca, Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının bozulmasına, diğer işlemlerin yapılması için dosyanın mahkemesine gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi” denildi.    


AĞCA KAÇARSA POLİS SORUMLU OLMAZ”


Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü, Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan, düzenlediği haftalık basını bilgilendirme toplantısında, bir gazetecinin ”Ağca’nın erken salındığı ile ilgili tartışmalar var. Polisin Ağca kaçmasın diye aldığı bir önlem var mı?” sorusuna karşılık, ”Kanunlarımıza göre, savcının talimatı ya da mahkeme kararı olmadan şahsı polisin takip etmesi mümkün değildir. Ancak böyle bir talimat gelirse biz gerekli önlemleri alırız” dedi.


Gazetecinin ”Peki Ağca kaçarsa polisin sorumluluğu olmayacak mı?” sorusu üzerine Çalışkan, ”Böyle bir talimat olmadıktan sonra polisin sorumluluğu olmaz” yanıtını verdi.
 

1027900cookie-checkYargıtay: Ağca yanlış tahliye edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.